'Barca' schrijven levert 18 maanden cel op

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Barca' schrijven levert 18 maanden cel op

Dat de liefde voor een voetbalclub soms nare gevolgen kan hebben, is al langer geweten. Een kras op de wagen of een sjaal die in brand word gestoken. Het mag niet, maar het valt allemaal in het niets bij het verhaal van de Marokkaan Yassin Belasal.

De 18-jarige student is in Marokko veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden omdat hij in de nationale slogan “God, het Vaderland, de Koning” het woord ‘Koning’ verving door ‘Barça’ en daar de weinig omhullende woorden ‘Nique le roi’ (vrij vertaald: Neuk de koning) aan toevoegde.
 
Belasal werd opgepakt door de lokale politie en bekende de feiten. Volgens de Marokkaanse organisatie voor de rechten van de mens werd Belasal op het commissariaat hard aangepakt en veroordeeld zonder de verdediging door een advocaat.
 
Het verhaal van Belasal ontlokt veel verontwaardiging – op internet wordt Barcelona-voorzitter Joan Laporta gevraagd om tussen te komen, maar het is geen alleenstaand feit. In februari werd een andere internetgebruiker al opgesloten omdat hij op Facebook een valse fiche had aangemaakt van prins Moulay Rachid, de broer van de koning.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties