Eredivisie: Feyenoord in degradatiezone

Steurbaut Kersten

Feyenoord zakt dieper weg in het moeras. De Rotterdamse club verloor woensdag de stadsderby tegen Sparta en zakt weg naar de zestiende plaats.

Feyenoord morste met de kansen, maar kwam vlak voor rust dan toch op voorsprong via Leroy Fer. De vreugde was echter van korte duur. Arne Slot kopte twee minuten later de gelijkmaker al tegen de netten. Het doelpunt viel na een buitenspelfase, maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen … Rydell Poepon velde in de tweede helft het zware verdict.

Met Ajax gaat het beter. De Amsterdammers wonnen met 1-3 op het veld van Heracles en klimmen naar de vijfde plaats. Voor Ajax was het de eerste zege op verplaatsing dit jaar.
Huntelaar (2x) en Suarez scoorden voor Ajax. Jan Wuytens, broer van, bezorgde Heracles de eerredder.

Bij Heerenveen maakte de gecontesteerde Brian Vandenbussche plaats voor Kenny Steppe, die zijn eerste speelminuten kreeg. De voormalige doelman van Germinal Beerschot kon niet verijdelen dat Vitesse zijn eerste zege van het seizoen boekte: 0-2.

Groningen en NAC Breda leden puntenverlies. AZ, dat dinsdag al won, blijft aan de leiding.