Column Operatie 'Red Roeselare' gestart

Thomas Dubois
| 0 reacties
Operatie 'Red Roeselare' gestart
Foto: © SC

Dennis van Wijk is opnieuw trainer van Roeselare, hij tekende woensdagnamiddag een contract dat hem twee en een half jaar aan Roeselare bindt.

Dat Van Wijk de nieuwe trainer zou worden van Roeselare, mag geen verrassing heten. Het was een aangekondigde terugkomst. Niet voor niets werd de trainer de laatste weken heel regelmatig op wedstrijden van KSVR gesignaleerd. Vele weken terug al, tijdens de wedstrijd tegen Standard waar hij ongemerkt langs de kant stond. Aanvankelijk leek het water te diep tussen de twee partijen, en dat op verschillende vlakken. De vorige trainer, Dirk Geeraerd, was een schim van de trainer die Roeselare twee seizoenen lang probleemloos in eerste hield. Een ontslag was logisch, ondanks de grote inspanningen.
Uiteindelijk vonden beide partijen elkaar en dat is vooral goed voor Roeselare. Als er iemand is die van dit stuurloos schip iets kan maken, dan is hij het. Van Wijk kent het huishouden, weet hoe er gewerkt wordt en bovenal kent zijn vak steengoed. Als speler deed hij veel ervaring op, en als trainer werkte hij al zowel in het binnen – als buitenland. Dat Dennis Van Wijk eigenlijk een Nederlander is vergeten we hier nu even, want geen mens die hem niet als een Belg ziet. De laatste maanden was hij vooral als scout actief, wat hem een goede blik op de markt geeft.
Want naast een trainer die de trein op de rails kan krijgen, heeft de club enkele gerichte aankopen nodig. En een grote kuis in de huidige kern die nog samengesteld werd door vooral Wim Deconinck. De ploeg heef te veel kwantiteit en te weinig kwaliteit om het in de hoogste klasse waar te maken. Het was Van Wijk die de Rodenbachzonen zoveel jaar terug naar de hoogste klasse bracht, dat bezorgde hem aldaar een heldenstatus.
Door de supporters is hij ook altijd op handen gedragen geweest, de nieuwe tribune achter het doel bleef voor vele aanhangers zelfs na zijn vertrek de Dennis van Wijk-tribune heten. Roeselare heeft nu positivisme en realisme nodig. Geen mooi voetbal, maar efficiënt voetbal. Dat beetje Hollandse branie dat Van Wijk nog heeft in de ploeg pompen. Geen nonsens, gewoon spelen. Daar moet deze trainer toe in staat zijn. Het is de beste zet die ze in Roeselare konden doen, wat zeker geen garantie is op succes.
De nieuwe trainer weet goed genoeg waar hij aan begint: een helse uitdaging, net zoals hij vorig jaar de uitdaging aanging om STVV in de hoogste klasse te houden. Dat lukte toen niet. Roeselare kan dan als persoonlijke revanche gezien worden. Want een winnaar zoals Van Wijk houdt er niet van om te verliezen, en zeker niet om te degraderen. Het project ‘Red Roeselare’ is nu zijn prioriteit! Een zege dit weekend tegen KV Mechelen kan een goed begin zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties