El Hamdaoui, de sensatie van de Eredivisie

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
El Hamdaoui, de sensatie van de Eredivisie

Mounir El Hamdaoui is dé sensatie in de Nederlandse Eredivisie. De Nederlandse aanvaller van Marokkaanse afkomst schoot dinsdagavond met twee doelpunten tegen Roda JC AZ naar de top van het klassement.

El Hamdaoui verruilde in de zomer van 2007 Willem II voor AZ. In de club van Moussa Dembele en Maarten Martens moest El Hamdaoui de naar PSV vertrokken Danny Koevermans vervangen.
 
Zeven miljoen
 
Zijn eerste seizoen bij de Alkmaarders loste de hoge verwachtingen – El Hamdaoui verkaste immers voor 7 miljoen euro naar de club van Dirk Scheringa - niet in. Hij bleef steken op 7 treffers in 23 wedstrijden. In de huidige jaargang zit El Hamdaoui al aan 11 stuks in 8 wedstrijden. Met die impressionante cijfers moet hij alleen Ruud Van Nistelrooy en Marco Van Basten laten voorgaan.
 
De 24-jarige El Hamdaoui kan misschien nog niet over water lopen, maar hij maakt het spelletje wel heel makkelijk voor zijn ploegmaats. Speloverzicht, een goed passing, sterk aan de bal en scorend vermogen. Dreigend en rustig aan de bal tegelijkertijd. El Hamdaoui bezit het allemaal.
 
Tijd
 
“We weten al langer welke kwaliteiten hij heeft”, reageert ploegmaat Maarten Martens. “Maar vorig jaar zat hij in een situatie ik nu heb. Hij kwam terug uit een blessure. Dat vergt tijd om terug naar je beste niveau te groeien. Bovendien kwam hij in een ploeg terecht die niet goed draaide.”
 
Voor Martens is het ook heel leuk om met El Hamdaoui samen te spelen. “Hij staat altijd op de goede plaats, is heel beweeglijk en wisselt veel van positie. Daar hou ik van. Voor een verdediger is het heel moeilijk om tegen te spelen.”
 
Fouten maken
 
Davy De Fauw, rechtstreekse tegenstander van El Hamdaoui, kan dat beamen. “Hij is snel, technisch heel sterk en hij houdt de bal heel goed vast. Als verdediger kan je dan niet anders dan een fout maken. Vorig jaar heeft hij niet zoveel gespeeld, maar nu leeft hij zich duidelijk uit.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties