Analyse Sint-Gillis-Waas pakt eerste periodetitel

Gentil Dossche
Sint-Gillis-Waas pakt eerste periodetitel

Met nog 3 ploegen die echt in aanmerking kwamen voor de 1ste periodetitel werd het telefoonverkeer flink opgetrokken. Om te weten wie het uiteindelijk zou halen moesten we wachten tot de slotminuten. En St-Gillis-Waas bleek de winnaar.

Voor co-leider SK Maldegem zat de klus er eigenlijk al na 20 minuten op via een zuivere hattrick van Sven De Rycke. SKDJ Lovendegem was het kind van de rekening en kon geen weerwerk bieden. Afwachten dus hoe het er op de andere terreinen aan toeging. Eindscore 1-4.

Al in de eerste minuut miste FC Eeklo de kans om Klauwaerts Kemzeke op achterstand te plaatsen en kreeg dan het deksel op de neus. Halfweg de 2de helft leidde de thuisploeg nog wel maar wist toen al dat de periodetitel niet voor hen was weggelegd. In de slotfase wipten de Waaslanders zelfs over Eeklo naar een felbevochten overwinning. Eindstand 2-3.

Voor St-Gillis-Waas begon het enigszins desastreus met een doelpunt van SK Lebbeke. Gelukkig voor de thuisploeg werd dit afgevlagd en toen klaarde de hemel. Van op de stip kwamen de leiders op voorsprong. Even later was bijna alles te herdoen maar de bezoekers lieten een strafschop onbenut. Lebbeke bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en pas in blessuretijd verzekerde St-Gillis-Waas zich van de overwinning en de periodetitel. Einduitslag 2-0.

In een wedstrijd met wisselende kansen bleek de aanval van Jong Lede efficiënter dan deze van gastheer Kwik Eine. De thuisploeg begroette wel het wederoptreden van David De Ridder, maar ook hij kon het tij niet doen keren. Eindscore 0-3.

JV Kruibeke kreeg een open kans om een fel aangevochten penaltyachterstand bij FC Vrasene weg te werken maar miste. Toen de thuisploeg een 2de keer scoorde was de wedstrijd meteen beslist. Met 12 op 12 is de rampzalige seizoensstart van Vrasene naar het vergeetboekje verstuurd. Eindstand 2-0.

Aanvankelijk had het duel tussen Evergem Center en Appelterre-Eichem weinig om het lijf. Pas in het slotkwartier begon de thuisploeg te scoren en de tabaksplanters gingen onderuit. Einduitslag 3-1.

De Jonge vs. De Jonge of het duel der naamgenoten in het doel bij FC Voorde en Terjoden-Welle. Zoals vaker dit seizoen morsten de bezoekers met de kansen en kregen dan een optater. In de slotminuten werd de zaak toch nog rechtgezet en de buit binnengehaald. Eindscore 1-2.

Voor het eerst dit seizoen kwam Birger De Smet aan de aftrap voor Eendracht Aalter. Bij SK Bellem wisten ze meteen hoe laat het was, want nog voor het eerste kwartier was gespeeld was de wedstrijd al beslist. Eindstand 1-2.

Rangschikking: St-Gillis-Waas & Maldegem 22; Lede 19; Eeklo 18; Kemzeke 17; Kruibeke 16; Evergem 15; Terjoden en Vrasene 13; Appelterre, Aalter en Lebbeke 12; Bellem en Eine 10; Lovendegem en Voorde 7