Analyse Barcelona loopt verder uit

Tonnelier Caroline
| 1 reacties
Barcelona loopt verder uit

Barcelona heeft dit weekend optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van achtervolgers Villarreal, Real Madrid en Valencia. Ook Sevilla en Atlético deden met winst een goede zaak. Onderaan haalde Athletic het in de degradatietopper van Osasuna.

Barcelona moest op bezoek bij Recreativo, op papier niet de meest lastige opdracht voor de Catalanen. De ploeg uit Huelva wilde een afstraffing vermijden en trok een defensieve muur op. Die hield iets meer dan een helft lang stand, maar kort na de pauze brak een alweer sterk spelende Messi de ban. Het bleef spannend tot de 0-2 van Keita vijf minuten voor het einde. Barça bewees dat het ook in lastige omstandigheden overeind blijft, terwijl Recreativo vertrouwen kan halen uit een degelijke prestatie tegen een topper. 
Villarreal leek lang op weg om de moeilijke verplaatsing naar Málaga succesvol af te sluiten, maar gaf in de slotminuut nog een 1-2 voorsprong uit handen. Helder sleepte een verdiend gelijkspel uit de brand voor de thuisploeg. Villarreal blijft ongeslagen tweede in het klassement, Málaga draait mee in de middenmoot.
Real Madrid moest de drie punten pakken op het veld van Valladolid. De hoofdstedelingen slaagden er echter allesbehalve in de kritiek de mond te snoeren. Integendeel, een slappe prestatie leverde een 1-0 nederlaag op. Valladolid neemt zo wat afstand van de degradatiezone, terwijl Real de kloof met leider Barcelona ziet groeien.  Ondanks de nederlaag behoudt het Real-bestuur voorlopig het vertrouwen in coach Schuster.
Valencia begint zich stilaan opnieuw zorgen te maken over zijn team. De mannen van Emery leden tegen het verrassende Sporting Gijón een 2-3 nederlaag. Valencia miste de ideeën om de degelijke Asturische verdediging open te breken. Sporting blijft dus verrassen en draait na een gemiste start mee in de linkerkolom. Valencia verliest terrein op Barcelona. 
Sevilla haalde na een moeilijke periode op het veld van Getafe een tweede opeenvolgende zege. De Andalusiërs leverden alweer geen al te beste prestatie, maar waren via Luis Fabiano en De Mul efficiënter dan de Madrilenen. Voor de thuisploeg breekt met confrontaties met Real, Barcelona en Villarreal een moeilijke periode aan. Sevilla staat ondanks de mindere vorm vijfde in de rangschikking, Getafe is twaalfde.
Ook Atlético Madrid bevond zich in een mindere periode, maar leverde wel een overtuigende prestatie tegen Deportivo. De rojiblancos pakten een vlotte 4-1 zege tegen de tegenvallende Galiciërs. Forlán scoorde twee keer. Atlético is zesde, maar de kloof met nummer vijf Sevilla bedraagt wel vijf punten. Deportivo volgt één plaats en twee punten verder.
Almería kon na anderhalve maand ook nog eens winnen. Dankzij Negredo haalden de Andalusiërs het met 2-1 van Real Mallorca. De bezoekers maakten nooit aanspraak op een punt en scoorden pas in blessuretijd de aansluitingstreffer. Mallorca blijft het moeilijk hebben op verplaatsing, en staat maar drie punten boven de degradatieplaatsen. Almería klimt naar een gedeelde zevende plek. 
Betis kon voor de tweede keer dit seizoen winnen voor eigen publiek en deed dat met een knappe prestatie. De thuisploeg was onder impuls van een sterke Sergio Garçia, goed voor twee doelpunten en een assist, te sterk voor Racing, dat meermaals thuisdoelman Casto op zijn weg vond. Het werd 3-1, met een late eerredder op naam van Munitis. Betis klimt zo naar de linkerkolom, met twee punten meer dan de Cantabriërs.
In Montjuïc kreeg het thuispubliek een echte spektakelmatch te zien. Espanyol boog een achterstand om in een voorsprong en leek even op weg naar de zege, maar gaf die in de slotminuten nog helemaal uit handen. Het was Numancia dat nog met de drie punten ging lopen, voor de promovendus meteen de eerste uitzege van het seizoen.
In Bilbao stond een echte degradatietopper op het programma. Dankzij een sterk spelende Llorente, auteur van een doelpunt en een assist, haalde Athletic het met 2-0 van Osasuna. De Basken pakken zo drie belangrijke punten. Voor de ploeg uit Pamplona ziet het er slecht uit, na alweer een nederlaag en alweer een wedstrijd zonder doelpunt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties