Ligue 1 kort: Lyon deelt klap uit aan concurrenten

De Nijs Michael
| 0 reacties
Ligue 1 kort: Lyon deelt klap uit aan concurrenten
Foto: © SC

De Franse competitie is amper veertien speeldagen ver, maar toch lijkt de strijd om de titel al in een beslissende plooi te liggen. Landskampioen Lyon won namelijk de topper tegen Bordeaux, terwijl Marseille thuis onderuit ging tegen Lorient.

Lyon begon nochtans slecht aan de topper tegen Bordeaux. In het eerste half uur had de regerende landskampioen nauwelijks iets in de pap te brokken, maar vervolgens gingen de Zuid-Fransen een versnelling hoger scoren. Het was Benzema die, na knap samenspel met Fred, de 1-0 op het bord kon zetten, nog geen vijf minuten later schoot Källström de dubbele voorsprong op het bord. Bordeaux probeerde de bakens nog te verzetten, maar verder dan de eerredder van Cavenaghi kwam het team niet meer. 

Door deze overwinning heeft Lyon nu al zes punten voorsprong op Marseille, dat met 2-3 onderuit ging tegen Lorient. Rennes, Nice en Toulouse wonnen hun match wel, dit trio heeft een achterstand van acht punten op leider Lyon, Bordeaux telt intussen al negen punten achterstand.

Uitslagen speeldag 14:
Nancy - Caen: 1-1
Auxerre - Sochaux: 2-1
Le Havre - PSG: 1-3
Le Mans - Valenciennes: 1-0
Marseille - Lorient: 2-3
Toulouse - Grenoble: 2-0
Lille - Saint-Etienne: 3-0
Nice - Nantes: 2-1
Rennes - Monaco: 2-1
Lyon - Bordeaux: 2-1
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties