Anthuenis gaat voor de titel

Nico Wieme
| 7 reacties
Anthuenis gaat voor de titel
Foto: © SC

Hier is onze wekelijkse mediaweek. Jullie kunnen lezen welke ambities Anthuenis met Germinal Beerschot heeft, waarom De Bleeckere de ideale man voor topmatchen is, wat Deschacht en Verbauwhede gemeen hebben en wat de Rode Duivels in Luxemburg zochten.

Alzheimer
 
Het wordt tijd dat Aimé Anthuenis aan zijn pensioen denkt in plaats van nog snel een onzekere job als voetbaltrainer aan te nemen. De kalende éminence grise onder de Belgische coaches weet niet meer wat hij zegt. Twee weken geleden beweerde de Lokeraar het volgende in Sport/Voetbalmagazine: “Ik zit niet wanhopig te wachten. Als ik iets doe, moet ik mij er goed op voelen. Ik sluit niet uit dat ik weer trainer word, zeg nooit nooit, maar eigenlijk is het mijn bedoeling niet meer.”
 
Eigenlijk is het zijn bedoeling niet meer. Waarom heeft hij dan die klotejob bij Germinal Beerschot aangenomen? Het zal waarschijnlijk niet zijn om zijn ‘goede vrienden’ Jos Verhaegen en Herman Kesters, die hem enkele maanden geleden als technisch directeur bij het grof huisvuil zetten, een plezier te doen. Kruipt het bloed misschien waar het niet gaan kan?
 
In hetzelfde artikel sprak Anthuenis ook volgende profetische woorden: “Om elke week te gaan vechten tegen de degradatie, daar pas ik voor. Ik zie mezelf meer in een rol in de scouting.” De ex-bondscoach voelt zich dus te goed om elke week te gaan vechten tegen de degradatie. Klopt, bij Germinal Beerschot is er momenteel geen vuiltje aan de lucht. Alles loopt op wieltjes. De ploeg draait vlot mee in de kop van het klassement en de topploegen zullen rekening moeten houden met deze outsider voor de titel.
 
Het ontslag van Harm Van Veldhoven kwam er gewoon omdat het tijd werd dat er in de Pro League nog eens een trainer aan de deur werd gezet. Na Philippe Saint-Jean (Bergen) en Dirk Geeraerd is Van Veldhoven nog maar de derde coach die dit seizoen op het kerkhof belandt. Over enkele weken zal het kaarterclubje compleet zijn, dan vervoegt Aimé zijn drie kompanen. De brave man zal tegen Nieuwjaar volledig uitgeblust zijn en weer last krijgen van hartritmestoornissen. Niets beters op dat moment dan de dagelijkse groepssessies ‘bieden’.
 
 
De Bleeckere topscheidsrechter
 
Wat mogen we in België toch blij zijn met scheidsrechters van het topniveau à la Frank De Bleeckere. De Oost-Vlaming slaagde er afgelopen zondag nog maar eens in om de gemoederen te verhitten. Vooral al wat paars-wit gezind en getint was, kon zijn bloed wel drinken, en dat twee weken na Halloween.
 
Anderlecht voelde zich benadeeld door enkele discutabele beslissingen van onze numero uno. Alsof het de fout van De Bleeckere was dat de spelers van Ariël Jacobs uitblonken in inefficiëntie. De hoofdstedelingen grijpen de rode kaart van Nicolas Frutos maar al te graag aan om hun gelijk te bewijzen, maar eigenlijk verdoezelen ze daarmee alleen hun eigen onkunde. Datzelfde langharige tuig had kort voor zijn vertrek naar de douches maar meer moeten puren uit een glasheldere voorzet van Jonathan Leagar. En als afzet- en kopbalspecialist had de Argentijn drie minuten later de bal maar tegen de touwen moeten koppen in plaats van op de lat.
 
Bij de vicekampioen wisten ze met hun frustratie geen raad. Jacobs misprak zich zelfs in al zijn toorn: “We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar die werd beslist door enkele subtiele beslissingen van de scheidsrechter.” Wat een lapsus, Ariël. De Diegemnaar bedoelde uiteraard “door enkele subtiele beslissingen van mijn Argentijnse spits.” De steltenloper koos er dit keer voor om alle kansen vakkundig de nek om te wringen, ging daarna aan het mekkeren tegen Franky boy en wou als kers op de slagroomtaart een partijtje benenworstelen met Jeroen Simaeys. Herman Van Holsbeeck wou die tweede gele kaart dan nog laten kwijtschelden.  


Wie is de ‘Slimste Mens ter Wereld’?
 
Topnieuws binnen het Belgische voetbal: Olivier Deschacht zal vanaf december deelnemen aan het programma ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Deschacht hoopt er natuurlijk op dat er heel wat vragen over de verschillende Missen België zullen gesteld worden. Het is niet voor niets dat de Oost-Vlaming ze zo goed als allemaal al eens uitgeprobeerd heeft. Als Olivierke kans op slagen wil maken, raad ik hem aan om zijn Annelien Coorevits de bons te geven en in te ruilen voor die bijna-naamgenote, Annelies Rutten. Het kan zijn niveau alleen maar ten goede komen. 


Wij weten nu al dat Deschacht in dit programma wél zal uitblinken. De Lochristinaar heeft beslist om zijn kandidatuur als Rode Duivel op een andere manier kracht bij te zetten. Als hij René Vandereycken niet kan overtuigen van zijn voetbalkwaliteiten, zal hij de Limburger proberen charmeren door zijn intelligentie.
 
De deelname van Deschacht aan ‘De Slimste Mens’ zou de deur moeten openen voor andere (ex-)profvoetballers in vooraanstaande programma’s. Zo zou Dieumerci Mbokani kunnen deelnemen aan ‘Lost’, Gilbert Bodart aan ‘Prison Break’, Glenn Verbauwhede aan ‘De Mol’, Danny Boffin aan ‘The Block’, Marcin Wasilewski aan ‘Tien voor Taal’ en Jeroen Simaeys zou als programmamaker bij Temptation Island of Big Brother aan de slag kunnen.
 
 
Afbraakwerken Verbauwhede
 
Wat een idee van Glenn Verbauwhede. De keeper van KV Kortrijk, die maar niet van de bank geraakt, besprak vlak voor de wedstrijd tegen KV Mechelen met zijn gabber Björn Vleminckx de zwakke punten van eerste doelman Peter Mollez. Op die manier hoopte de Club Bruggehuurling zijn rivaal te destabiliseren.
 
Hoewel Glenn op dat moment maar al te goed wist dat hij deelnam aan het spel ‘De Mol’, kon hij niet vermoeden dat hij zelf zou verraden worden. Wie het hem geflikt heeft, is tot op heden nog steeds een raadsel. De oplossing krijgen wij tegen het einde van het seizoen.
 
Feit is dat Verbauwhede zijn poging om Mollez in een slecht daglicht te plaatsen grandioos mislukt is. Hein Vanhaezebrouck zette zijn tweede doelman meteen op non-actief. Verbauwhede zou normaal gezien zijn kans gekregen hebben in de bekermatch tegen Standard, maar die eer viel nu te beurt aan derde doelman Kristof Van Hout. Tot overmaat van ramp keepte de boomlange doelverdediger de match van zijn leven. Verbauwhede heeft nog geprobeerd om de handschoenen van Van Hout met bruine zeep in te smeren, maar ook dat plannetje mislukte fenomenaal. De Kempenaar heeft de gewoonte om vóór iedere match zijn handschoenen netjes af te spoelen. Verbauwhede is zijn kwajongensstreken duidelijk nog niet verleerd.
 
De kans is groot dat we deze talentvolle keeper dit seizoen niet meer terugzien op een veld. Bij Kortrijk zien ze hem liever gaan dan komen en bij Club kan hij voor het einde van deze voetbaljaargang niet meer terecht. Hij kijkt dan ook best uit naar een andere beroepsactiviteit. Een rol als assistent van Ignace Crombé moet hem op het lijf gegoten zijn. In de haaienwereld van de miss-verkiezingen zijn bedrog en verraad schering en inslag. Over enkele maanden, als Crombé er definitief de brui aan geeft, kan Verbauwhede de fakkel overnemen.
 
Rode Sukkels
 
De interland van België tegen Luxemburg werd door geen enkele Belgische tv-zender goed genoeg bevonden om uit te zenden. Tot zover het goede nieuws. Al de rest is weer voer voor mijn mediaweek: niet goed dus.
 
René Vandereycken had het in zijn hoofd gehaald om tussen het drukke programma van competitie, beker en Europees voetbal door een interland tegen Luxemburg te spelen. De Limburger vond onze zuiderburen een ideale sparringpartner, want de verplaatsing was niet ver en op die manier was de groep nog eens bijeen.
 
Wat absoluut niet voorspeld kon worden, was dat de Duivels als vliegen zouden vallen. Stijn Stijnen had last van een spetterpoep, waarschijnlijk een virus opgelopen tijdens het copieuze diner na de prachtige topper tegen Anderlecht in een van de vele loges die het Jan Breydelstadion rijk is. Ik vermoed dat Herman Van Holsbeeck een laxeermiddel in het drankje van Stijn gedaan heeft, zodat Silvio Proto zijn kans zou krijgen tegen de Luxemburgers. Proto wordt sowieso komend seizoen de titularisdoelman bij Anderlecht, dat heeft Herman al beslist. Hoe marionet Ariël Jacobs en Daniël Zitka daarover denken, speelt geen rol. Herman rules in het Vanden Stockstadion.
 
Axel Witsel, Marouane Fellaini, Vincent Kompany en Stijn De Smet haalden hun neus op voor dit verplichte nummer. Witsel had een reisje naar Engeland geboekt, Fellaini had een afspraak in zijn fitnessstudio om zijn ellebogen nog wat bij te trainen, Kompany nam een baaldag en De Smet had met Thomas Buffel afgesproken om te gaan kickboxen. Ook Timmy Simons zag dit interlandintermezzo niet zitten, maar als aanvoerder kon hij moeilijk verstek laten gaan. De PSV-speler ventileerde zijn ongenoegen dan maar door de Luxemburgers de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan te reiken. Gelukkig voor Simons haalde zijn actie net niet de superkorte samenvatting van VTM.
 
In ieder geval, René toonde zich uiterst tevreden met het 1-1-gelijkspel. De Belgische selectieheer loofde de mentaliteit van zijn spelers, vooral die van de afzeggers dan. Gezien de omstandigheden (het missen van een halve ploeg) kon VDE zich best verzoenen met een gelijkspel. Ja hallo, en dat is dan een coach die met zijn ploeg het WK van 2010 wil halen. Als je van een bende amateurs uit een belastingparadijs nog niet kan winnen, al gaat het maar om een oefeninterland, wat heb je dan op een Wereldkampioenschap te zoeken? Op naar de dubbele confrontatie met Bosnië-Herzegovina!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties