Inter wint topper

Maarten Vandenabeele
| 10 reacties

De topper Inter - Juventus loste de verwachtingen niet helemaal in. In een intense wedstrijd met weinig grote kansen haalde de thuisploeg het en zo lopen de Nerazzurri zes punten uit op hun rivalen.

Mourinho koos verrassend voor Adriano aan de zijde van Ibrahimovic. Materazzi nam de plaats van de geschorste Cordoba in. Ranieri voerde geen wijzigingen door: Marchionni speelde ten koste van Camoranesi.

De wedstrijd begon met een grote tegenslag voor de bezokers, want er was nog maar net afgetrapt of Tiago moest al naar de kant met een knieblessure. Marchisio kwam hem vervangen. Juventus speelde hoog en zette de buitenspelval open, waar de Interaanvallers keer op keer intrapten. Toen Stankovic er toch eens door glipte, kon Chiellini hem ternauwernood nog de bal ontfutselen, met de hulp van Molinaro.

In de 23e minuut ging Marchionni de zestien in en Muntari liep hem in de rug aan. Scheidsrechter Rizzoli vond het contact echter te licht om er penalty voor te fluiten. Kort daarop kreeg Muntari aan de overkant een vrije kopkans schuin voor doel, maar Manninger redde met de voet. In de 33e minuut liet Legrottaglie een bal onder de voet door glippen, waardoor Ibrahimovic alleen op het doel kon afgaan, maar de Zweed trapte net naast.

Juventus werd wat sterker tegen het einde van de eerste helft. Marchionni kon niet profiteren van een mooie assist van Amauri en Marchisio plaatste een bal van buiten de rechthoek net in de winkelhaak, maar Julio Cesar kon de bal nog overtikken.

Na de onderbreking was het eerste gevaar voor Inter, maar Ibrahimovic besloot erg zwak toen hij van dichtbij naar doel kon trappen. Halfweg de tweede helft bracht Ranieri Camoranesi en meteen na de wissel scoorde Inter: twee verdedigers van de Bianconeri botsten op elkaar ine en luchtduel met Adriano, waardoor Ibrahimovic kon aanleggen. De Zweed leek zijn schot helemaal te missen, maar de bal kwam voor de voeten van Muntari, die eenvoudig kon binnenleggen, omdat Manninger protesteerde voor onbestaand buitenspel in plaats van de bal te stoppen, 1-0.

Iaquinta kwam in de ploeg, maar Juve kon nauwelijks voor dreiging zorgen. Del Piero kreeg één grote kans: hij kopte een voorzet van Camoranesi naar doel, maar Julio Cesar ranselde de bal net op tijd weg.

Eerder op de avond won Fiorentina van Udinese na een doelpuntenfestijn. Floro Flores liet de bezoekers met 0-1 de rust ingaan, maar kort na de onderbreking kreeg Fiorentina een strafschop. Mutu stiftte de bal binnen: 1-1. Montolivo maakte er in de 63e minuut 2-1 van. Udinese ging op zoke naar de gelijkmaker, maar op de tegenaanvallen waren de Viola dodelijk: nogmaals Montolivo en Gilardino zorgden voor 3-1 en 4-1. Di Natale milderde vanaf de stip nog tot 4-2, na een fout van Comotto die daarvoor werd uitgesloten.