Analyse Inter grote winnaar dit weekend

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties
Inter grote winnaar dit weekend
Foto: © SC

De dertiende speeldag maakte één ploeg erg gelukkig: kampioen Inter won de topper van Juventus en zowat alle achtervolgende ploegen lieten punten liggen.

Moratti en Mourinho waren zaterdagnacht euforisch na de 1-0 overwinning tegen Juve. De Portugese coach vond zijn team indrukwekkend en volgens 'il presidente' had er maar één ploeg op het veld gestaan. De waarheid is uiteraard iets genuanceerder: Inter speelde zeker een goede wedstrijd, had meer kansen dan Juve maar kon de Bianconeri toch moeilijk vastzetten. Het enige doelpunt werd door Juve-preses Cobolli Gigli bovendien niet geheel onterecht omschreven als 'het stomste ooit': 2 verdedigers liepen op elkaar, Ibrahimovic schoot helemaal mis en Muntari (foto) gaf achteraf zelf toe dat hij de bal heel slecht raakte. Ook Manninger had eigenlijk gewoon zijn voet moeten uitsteken i.p.v. te denken aan buitenspel. Bovendien had Juventus de pech dat na 1 minuut Tiago al uitviel en voor het huidige Juve is dat duidelijk een (te) groot verlies.

Desalniettemin moet worden onderstreept dat de zege wel verdiend was: Inter kreeg voldoende kansen om een overwinning te wettigen, maar Ibrahimovic was niet echt bij de les wat de afwerking betrof. De keuze voor Adriano als spitsbroeder van de Zweed was verrassend, maar pakte goed uit: met zijn krachtig lijf bezorgde hij Chiellini en Legrottaglie de nodige kopzorgen. De Braziliaan staat voor zijn laatste kans bij Inter: hopelijk, voor iedereen die de Nerazzurri een warm hart toedraagt, grijpt hij die.

Bij Juve probeerde iedereen na de wedstrijd de schijn hoog te houden, maar de ontgoocheling moet groot zijn geweest: na de recente rist overwinningen hield niemand in het witzwarte huishouden rekening met een nederlaag in Giuseppe Meazza. Maar met het uitvallen van Tiago viel de verbindingsman tussen verdediging en aanval weg: Del Piero en Amauri stonden voor een te zware taak. Iets wat de Portugees kan en wat ook Zanetti (foto) kan, maar die is al heel het seizoen onbeschikbaar.

Ondanks de zespuntenkloof met de Oude Dame mag Inter de Bianconeri nog niet afschrijven als concurrent voor de titel, maar dan moet er dringend een einde komen aan de lange reeks zware blessures. Niet vergeten dat Buffon, Trezeguet, Zanetti en Poulsen er nog steeds niet bijzijn en dat Camoranesi nog maar net terugkomt uit blessure. Met dat vijftal erbij staan de Bianconeri hoe dan ook een pak sterker.

Naast Juventus maakte ook Milan een slechte beurt: de Rossoneri raakten niet voorbij Torino. Nochtans leek Milan na de vroege achterstand makkelijk over de Granata heen te walsen, maar eens op voorsprong stokte de machine en door een penalty gingen twee punten verloren. Ancelotti maakte zijn beklag over de strafschop, als zou de bal op Kaladzes arm een onvrijwillige beweging zijn geweest, maar de coach van Milan denkt het best eens aan de elfmeters die zijn team dit seizoen al kreeg: de meeste daarvan waren ook heel erg licht. 4 punten verschil met Inter: het begint al te tellen, al is er natuurlijk nog geen reden tot paniek. Het moet de tifosi toch zorgen baren dat Milan zelden tot nooit een hele wedstrijd overtuigt.

Van de 'subtoppers' kon enkel Fiorentina winnen: Udinese werd na een achterstand nog overrompeld met 4-2. Het dient gezegd dat de wedstrijdomstandigheden de bezoekers wat tegenzaten, want de nederlaag was misschien wel een te hard verdict voor de ploeg uit Friuli. De Viola volgen op 7 eenheden van Inter, maar na 13 speeldagen konden ze nog niet de indruk wekken de kloof van vorig seizoen te kunnen verkleinen, laat staan te dichten. Er zal veel moeten gebeuren om de vierde plaats van vorig seizoen te overtreffen.

AS Roma staat al veel te ver in de stand om zich nog in het titeldebat te mengen, maar de wederopstanding lijkt wel een feit. Na de klinkende zege tegen Chelsea en de altijd hoog aangeslagen derbyzege werd Lecce nu zonder enige moeite aan de kant gezet: 0-3. Totti (foto) bewees met zijn doelpunt dat hij nog altijd over meer klasse beschikt dan 95% van de voetballers in de Serie A. De Romeinen kunnen in hun huidige vorm zeker nog scherprechter spelen door in de rechtstreekse duels de topdrie het vuur aan de schenen te leggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties