Inventieve ref toont twee spelers tegelijk geel

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Inventieve ref toont twee spelers tegelijk geel
Foto: © SC

Dit weekend stond in de 2.Bundesliga de partij tussen FC Sankt-Pauli en FSV Mainz 05 op het programma. De wedstrijd eindigde op een 2-2-gelijkspel, maar het was vooral de scheidsrechter die de show stal.

Scheidsrechter Thomas Metzen (foto) vond er niets beter op om na een opstootje de spelers Miroslav Karhan (Mainz 05) en Florian Bruns (Sankt-Pauli) een gele kaart te geven. Metzen verbaasde echter iedereen door de spelers de gele kaart gelijktijdig te tonen door twee gele exemplaren uit zijn borstzakje te toveren.

Beide coaches vonden het voorval best grappig. "Ik heb dit nog nooit gezien. Je raakt echt nooit uitgeleerd", lachte Mainz-trainer Jörg Andersen na afloop van de partij. Zijn collega van Sankt-Pauli, Holger Stanislawski, was het daarmee volledig eens: "Dit wordt de komende tien jaar een klassieker."

Wie er niet mee kan lachen, is de Duitse voetbalbond. Metzen zou zich volgens Bild binnenkort moeten verantwoorden bij de scheidsrechterscommissie. Er zou een schorsing van twee of drie speeldagen op hem wachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties