FC Eindhoven dreigt snel failliet te gaan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FC Eindhoven dreigt snel failliet te gaan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Eindhoven maakt momenteel bange dagen mee. De Nederlandse tweedeklasser dreigt over de kop te gaan. Voor enkele Belgen is dat slecht nieuws. Zo is Marc Brys er hoofdtrainer.

De licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond besliste vandaag om FC Eindhoven niet te laten verhuizen naar de tweede categorie. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het bestuur van de noodlijdende eerstedivisionist liet al weten dat het in beroep zal gaan tegen die uitspraak want het voortbestaan van de club komt nu in acuut gevaar.

FC Eindhoven maakte dit jaar nog een doorstart waarbij een sluitende begroting moest worden ingediend om later in categorie 2 te worden ingedeeld. Die promotie naar de tweede categorie is van cruciaal belang omdat de club anders de maximale termijn van drie jaar in categorie 1, wat inhoudt dat de club onder curatele staat, straks passeert.

De tweede club uit Eindhoven reageerde verontwaardigd op de uitspraak van de licentiecommissie. Het bestuur is van mening dat de ingediende begroting wel voldoet aan de eisen om toegelaten te worden tot categorie 2. De voetbalbond laat op zijn beurt weten dat aan de hand van het puntensysteem de club net niet voldoet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties