Play-offs tussen nummers 7-14 wellicht in poulevorm

Anthony Van der Planken
| 18 reacties
Play-offs tussen nummers 7-14 wellicht in poulevorm

Volgend seizoen wordt de competitie normaal gezien flink hervormd. Dan zullen er nog maar zestien teams in de Jupiler Pro League spelen, en bovendien volgen er na het seizoen nog play-offs.

De nummers 1 tot en met 6 van het klassement zullen in tien extra wedstrijden strijden om de titel en de Europese tickets. Ze zullen daarbij de helft van hun punten uit de eerste 30 wedstrijden meenemen.

Ook de kleinere teams zouden graag een play-off afwerken. Daarom zoekt de Profliga naar een ideale formule om de nummers 7 tot en met 14 een aantal play-offwedstrijden te laten spelen. Eerder leek men te gaan voor een bekerformule, met knock-outwedstrijden, maar nu lijkt men toch te gaan voor een poulesysteem. Daarbij zouden de nummers 7 tot en met 14 ingedeeld worden in twee poules van vier. De poulewinaars nemen het daarna tegen elkaar op. De winnaar van die finale speelt in een laatste wedstrijd tegen de nummer vier of vijf (afhankelijk van de bekerwinnaar) van de kampioensgroep om het laatste UEFA Europa League - ticket.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties