Groep F: Slowaken stunten maar zijn uitgeschakeld

Kevin Van Cutsem

Aston Villa verloor vanavond zijn Uefa Cup wedstrijd tegen het Slowaakse Zilina. Dankzij de overwinning van Hamburg op het veld van Slavia Praag zijn de Engelsen, net als Hamburg, zeker van de volgende ronde.

Aston Villa – Zilina 1-2

Aston Villa heeft voorlopig geen gooi kunnen doen naar groepswinst. De Engelsen keken na een kwartier al tegen een achterstand aan, nadat Vladimir Leitner voor Zilina had gescoord. Amper drie minuten later stond het 0-2. Peter Styvar was afwerker met dienst. Villa kwam nog voor rust opnieuw in de wedstrijd, met een doelpunt van het 17-jarige talent Nathan Delfouneso. De thuisploeg ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar Gardner kwam niet verder dan de paal. De Slowaken eindigde nog met tien nadat doelpuntenmaker Leitner rood kreeg. Ondanks het verlies is Aston Villa zeker van de volgende ronde. Zilina is uitgeschakeld.

Slavia Praag – Hamburg 0-2

Hamburg tikte vanavond Slavia Praag uit de Uefa Cup. Olic bracht de Duitsers na een half uur spelen op voorsprong. Diep in de blessuretijd verdubbelde Mladen Petric de score vanop de stip. Hamburg is nu, net als Ajax en Aston Villa, zeker van de volgende ronde. De drie clubs hebben allen zes punten uit drie wedstrijden.