Standard legt bom onder competitiehervorming

Mathias Dumarey
| 11 reacties
Standard legt bom onder competitiehervorming

De aangepaste competitieformule blijft voor beroering zorgen in de Belgische voetbalwereld. Het bestuur van Standard Luik steekt niet onder stoelen of banken dat ze ervan af wil. De Luikenaars willen er opnieuw over stemmen in de Profliga.

"Voor mij staat het nog niet vast dat die competitiehervorming er daadwerkelijk komt. Het is niet omdat je verloofd bent, dat je aan het altaar ja moet zeggen", zegt Standard-directeur Pierre François in de krant Gazet van Antwerpen.

Standard zou graag de competitiehervorming afschaffen zodat het weer zelf de tv-rechten in handen kan krijgen en ze zo aan een betere prijs te kunnen verkopen. Ook zou het zes extra topwedstrijden niet zien zitten met een smalle kern.

Standard staat trouwens niet alleen met de gedachte om de competitiehervorming alsnog niet door te voeren. Ook andere clubs zouden er nog eens opnieuw willen over nadenken. "Als we opnieuw zouden stemmen, dan zou de meerderheid wellicht tegen zijn. Wie voor was, twijfelt nu, en de tegenstanders zijn nog altijd tegen", besluit François. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties