Genoa sterkste in derby

Maarten Vandenabeele

Genoa heeft de 'Derby della Lanterna' gewonnen van stadsrivaal Sampdoria. In een felbevochten wedstrijd hadden de Rossoblu aan één doelpunt genoeg.

Anthony Vanden Borre begon op de bank bij Genoa: in de 65e minuut kwam hij in het veld voor Sculli, toen Genoa zijn voorsprong ging verdedigen.

Na een weinig hoogstaande eerste helft, gekruid met zes gele kaarten, sloeg de vlam in de pan onmiddellijk na de onderbreking. Milito zette zijn status als topschutter kracht bij door een vrije trap mooi in doel te koppen: 0-1. Samp reageerde meteen met een tegentreffer, maar die werd voor buitenspel van Delvecchio en Campagnaro terecht afgekeurd. Ok de tweede helft werd vervolgens een aaneenschakeling van overtredingen: in totaal werd er in de wedstrijd 11 keer geel getrokken en 58 overtredingen werden gefloten. In de slotfase werd opnieuw een doelpunt van Samp voor buitenspel afgekeurd, maar of Fornaroli buitenspel stond, was zelfs op de beelden moeilijk uit te maken.

Dankzij de overwinning wordt Genoa 6e, op 11 punten van Inter. Sampdoria is slechts 15e, met 9 punten minder dan de stadsgenoot.