Analyse Hoffenheim is herfstkampioen

Philippe Crols
| 0 reacties
Hoffenheim is herfstkampioen

Hoffenheim is de Duitse herfstkampioen. De leider speelde thuis 1-1 gelijk tegen Schalke 04, maar omdat de andere topteams eveneens faalden, volstond dat om de symbolische titel binnen te halen.

Hertha en HSV zijn grote winnaars
Hoffenheim, Bayern, Leverkusen. Dat was voor aanvang van dit weekend de top-3. Op zaterdag konden Bayern München en Leverkusen hun wedstrijd al niet winnen. Leverkusen gaf in de blessuretijd een voorsprong weg tegen staartploeg Cottbus, Bayern overkwam hetzelfde in Stuttgart. Hoffenheim kon een dag later niet maximaal profiteren. Het had aan een gelijkspel tegen Schalke wel voldoende om herfstkampioen te worden.

De grote winnaars zijn Hertha BSC en Hamburger SV. Hertha won overtuigend van Karlsruhe en is derde op twee punten van de leiders. Het deelt de derde plaats met Hamburg dat aan een goal genoeg had om te winnen van Frankfurt. Leverkusen sluit de top-5 af met drie punten minder dan Hoffenheim en Bayern.

Zure Kerst voor Gladbach en Bochum
Gladbach en Bochum gaan de winterstop in als hekkensluiters. Ze tellen beide elf punten. Bochum verloor thuis van Köln en Gladbach ging op vrijdag al onderuit tegen Dortmund. Ze hebben twee punten minder dan Karlsruhe en Cottbus.

Werder Bremen mag toch nog de Kerst doorbrengen in de linkerkolom. Het boog tegen Wolfsburg een achterstand om in een 2-1-zege. Bremen heeft negen punten minder dan het leidersduo.

Hannover - Bielefeld eindigde op 1-1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties