België gaat één plaats vooruit op FIFA-ranking

Mathias Dumarey
| 1 reacties
België gaat één plaats vooruit op FIFA-ranking
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Voor de laatste keer dit jaar heeft de wereldvoetbalbond FIFA zijn FIFA-ranking weergegeven. België stijgt in vergelijking met november één plaatsje. Het springt van 55 naar 54 en blijft daarmee midden de Europese middenmoot hangen.

Het gelijke spel tegen Luxemburg in een vriendschappelijke interland midden november heeft België niet echt geholpen om wat op te schuiven op de FIFA-wereldranglijst. Ons land schuift één plaatsje op maar dat heeft vooral te maken met de vrije val van Finland en Macedonië die elk zeven plaatsen verliezen. De kans bestaat wel dat de Belgen de volgende maanden wel fors zullen stijgen omdat Litouwen en Noord-Ierland elk tien plaatsen zijn achteruitgegaan en nu net voor België staan.

De FIFA-ranking wordt nog steeds aangevoerd door Europees kampioen Spanje. In de top-10 klimt Nederland van 4 naar 3 terwijl wereldkampioen Italië de omgekeerde beweging maakt. Engeland steeg twee plaatsen naar 8 en Turkije duikelt zelfs de top-10 binnen op een tiende plaats.

Bij de andere WK-tegenstanders van de Belgen in de voorronde stellen we vast dat Bosnië-Herzegovina zes plaatsen is gestegen naar de 61ste plaats, Armenië zakte drie plaatsen naar de 113de stek en Estland klom twaalf plaatsen naar 119.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties