Bulgarije neemt afscheid van een voetbalicoon

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bulgarije neemt afscheid van een voetbalicoon

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bulgarije heeft gisteren afscheid genomen van Manol Manolov. Hij was een Bulgaars voetbalicoon en hij overleed op 83-jarige leeftijd in een ziekenhuis in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Manol Manolov was naast een uitstekende voetballer ook een erg goede trainer. Tussen 1948 en 1962 speelde hij voor CSKA Sofia. In die veertien jaar haalde hij met de club twaalf keer de landstitel en werd vier keer beslag gelegd op de toenmalige beker, de Sovjet Army Cup. Manolov, beschouwd als één van de beste Bulgaarse voetballers ooit, was een verdediger. Hij scoorde negen keer. Dat was achtmaal in clubverband maar ook één keer met de nationale ploeg. Hij speelde in totaal 57 interland en deed ook mee aan drie Olympische Spelen (1952, 1956 en 1960). In 1956 behaalde Bulgarije overigens het brons.

Manolov begon aan zijn trainersloopbaan in 1965 bij het bescheiden FC Beroe Stara Zagora. Vier jaar later kon hij als coach aan de slag bij de club van zijn hart, CSKA Sofia. Hij pakte opnieuw drie landstitels en twee Sovjet Army Cups. Hij won in een tweede periode ook nog eens de Bulgaarse beker. Manolov gaat in zijn land ook de geschiedenis in als de man die CSKA halverwege de jaren '80 adviseerde om Hristo Stoichkov weg te halen bij Hebros Harmanli.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties