Juventus sluipt dichterbij

Maarten Vandenabeele
| 4 reacties

Dankzij een nipte maar verdiende zege tegen Siena is Juventus tot op 4 punten genaderd van leider Inter. Fiorentina leed een pijnlijk thuisverlies, terwijl Napoli wel de 3 punten thuis kon houden.

Opnieuw was Alessandro Del Piero (foto) de beslissende factor bij Juventus. In de 33e minuut krulde hij een verre vrije trap heerlijk in doel: 1-0. Daarna kreeg Juve verschillende kansen op een grotere voorsprong, maar de doodsteek voor Siena bleef uit. In de slotfase kwamen de bezoekers dan enkele keren gevaarlijk opzetten. Grygera wierp zich in de baan van een schot van Ghezzal en Manninger bleef alert, zodat de 3 punten in Turijn bleven.

Fiorentina liet zich in het eigen Artemio Franchi verrassen door Lecce. Giacomazzi bracht de bezoekers na 5 minuten op 0-1, maar Felipe Melo kon de rust terugbrengen met de 1-1 in de 24e minuut. Lecce was niet aangeslagen, want Castillo zorgde 4 minuten na de gelijkmaker weer voor een bezoekende voorsprong: 1-2. In de tweede helft probeerden de Viola de bakens te verzetten, maar aan de stand veranderde niets meer. In de extra tijd werd Osvaldo nog uitgesloten voor protest.

Napoli is (voorlopig) opnieuw derde na winst tegen Catania. Tien minuten voor tijd werd het overwicht van de thuisploeg eindelijk beloond: Maggio benutte een assist van Lavezzi, 1-0. Even daarvoor had Hamsik vanaf elf meter, na hands van Terlizzi, de kans laten liggen om Napoli op 1-0 te brengen: Bizzarri pakte zijn schot.

Goran Pandev (foto) was de grote held bij Lazio: dankzij 3 treffers pakten de Romeinen de volle buit in Reggio Calabrië. Reggina kwam al na 4 minuten op 1-0, dankzij een omgezette strafschop van Corradi, maar twee doelpunten van Pandev zorgden voor een 1-2 ruststand. Cozza bracht de thuisploeg weer langszij, maar Pandev had het laatste woord: 2-3.

Bologna kon thuis niet winnen van rode lantaarn Chievo. Op slag van rust kopte Pellissier de bezoekers op 0-1, maar onmiddellijk daarna kregen de Rossoblu een penalty en Di Vaio faalde niet: 1-1. In de tweede helft kon geen van beide ploegen afstand nemen. Mudingayi pakte 10 minuten voor tijd nog rood na een vuile tackle op de doorgebroken Luciano.

Doelpunten van Miccoli en Bresciano leken Palermo een makkelijke namiddag te zullen bezorgen tegen Atalanta, maar na de rust sloegen de Bergamasken terug via Floccari en Ferreira Pinto: 2-2. Cavani zorgde ervoor dat de Rosaneri toch nog konden juichen: 3-2.

Udinese en Sampdoria hielden elkaar in evenwicht. Delvecchio scoorde de 0-1 in de 57e minuut en 5 minuten later legde Domizzi de eindstand vast: 1-1.

Vanavond sluiten AS Roma en AC Milan de 18e speeldag af. Gisteren al verspeelde Inter punten tegen Cagliari (1-1) en won Genoa van Torino (3-0).