B-team schiet Man U naar finale League Cup

Steurbaut Kersten

Manchester United heeft dinsdagavond de finale van de League Cup bereikt. Het B-team van de Mancunians haalde het met 4-2 van Derby County. Dat volstond om het 1-0-verlies uit de heenwedstrijd weg te vegen.

Nog voor de rust bezegelde Manchester United het lot van de bezoekers. Nani, John O’Shea (foto) en Carlos Tevez zetten de 3-0-tussenstand op het scorebord. Giles Barnes bracht tien minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd nadat hij een strafschop benutte.

Cristiano Ronaldo, die het laatste halfuur inviel voor Ryan Giggs, zette, ook vanop de stip, de puntjes echter op de i. Een tweede treffer van Barnes kwam te laat.

In de finale neemt Manchester United het zo goed als zeker op tegen Tottenham. De Spurs wonnen hun heenwedstrijd van de halve finale met 4-1 van Burnley en werken woensdagavond hun terugwedstrijd af.