Analyse Topploegen onderuit in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
Topploegen onderuit in Oost-Vlaanderen

Zowel de leider als de dichtste belager gingen dit weekend in eigen huis onderuit. Meteen vormt zich een pelotonnetje achter Sint-Gillis-Waas. Onderaan begint er meer afscheiding te komen tussen de laatste 3 en de rest.

Voor het eerst dit seizoen maakte St-Gillis-Waas kennis met een thuisnederlaag. Als je zelf morst met de kansen dan zoek je problemen en Appelterre-Eichem liet het niet aan zijn hart komen. Toch houdt St-Gillis nog een bonus van 5 punten over. Eindstand 0-1

In de eerste helft had Terjoden-Welle het zeker niet onder de markt bij Maldegem, maar ook de thuisploeg kon niet scoren. In de 2de helft trok de fusieploeg aan het langste eind en klimt meteen naar de 2de plaats in de rangschikking. Eindscore 0-3

Nog voor de rust kon Jong Lede een vroege achterstand bij Lovendegem in een voorsprong omzetten. De thuisploeg bleek nadien machteloos tegen de technisch sterkere bezoekers die naar een gedeelde 2de plaats oprukken. Einduitslag 1-2

In de heenwedstrijd had JV Kruibeke geen vat op het snelle voetbal van Eendracht Aalter en ook nu werden de Waaslanders direct onder druk gezet. De thuisploeg vond nooit zijn goede draai en kreeg tegen het einde nog een lap om de oren. Eindstand 0-1

In een woelige en tumultueuze derby besliste invaller Sven Van Lierop met 2 doelpunten de partij tussen Vrasene en Kemzeke. De Klauwaerts blijven 5de in de stand. Eindscore 2-4

Op eigen veld keek Evergem al snel tegen een achterstand aan. Zoals vaker dit seizoen kon SK Lebbeke de voorsprong niet vasthouden en ging in de slotfase helemaal onderuit. Evergem voert het grootste peloton aan, terwijl voor Lebbeke de achterstand op de nummer 13 tot 4 punten is opgelopen. Einduitslag 2-1

Een onkennelijk zwak FC Eeklo heeft zich duidelijk nog niet herpakt en ging nu ook bij Bellem voor de bijl. De thuisploeg zit in een opwaartse spiraal en verdiende ook de punten die het behaalde. Eindstand 1-0

In een rechtstreeks duel onderaan de rangschikking konden noch Voorde noch Eine zich verlies permitteren. Met het 8ste resp. 9de gelijkspel schieten ze evenwel ook niet veel op. Einduitslag 1-1

Rangschikking: St-Gillis-Waas 38; Terjoden en Lede 33;Kruibeke 32; Kemzeke 31; Evergem 28; Bellem en Maldegem 27; Appelterre en Vrasene 26; Eeklo 25; Aalter 23; Eine 21; Lebbeke en Voorde 17; Lovendegem 14.

Periodekampioenschap: Op de slotdag van de 2de periode heeft Terjoden-Welle voldoende aan een gelijkspel om het doel te bereiken. Immers, door het verlies van zowel Kruibeke als St-Gillis-Waas, kan enkel nog Bellem roet in het eten gooien. Bellem moet dan zelf winnen tegen Lebbeke en Terjoden mag geen punt halen tegen Aalter. Uitsluitsel zondag om 16u45.