Analyse Hoffenheim voert Bundesliga alleen aan

Philippe Crols
| 0 reacties
Hoffenheim voert Bundesliga alleen aan
Foto: © SC

Na de eerste speeldag van de terugronde in de Duitse Bundesliga staat Hoffenheim opnieuw alleen aan de leiding. De promovendus profiteerde van puntenverlies van Bayern München. Ondereen deed Borussia Mönchengladbach geen al te beste zaak.

Hoffenheim wint en is alleen leider

Ook zonder Vedad Ibisevic kan Hoffenheim wedstrijden winnen. Demba Ba (ex-Moeskroen) en de vervanger van de Bosniër, Boubacar Sanogo, maakten de goals tegen Cottbus. Hoffenheim heeft nu twee punten meer dan eerste achtervolgers Hertha BSC en Hamburg. HSV, het team van Martin Jol, legde vrijdagavond landskampioen Bayern over de knie. Daardoor is Bayern eventjes weggezakt naar de vierde plaats en telt het drie punten achterstand op de leider. Hertha BSC blijft dan weer vriend en vijand verbazen. Het won in eigen huis van Frankfurt en staat gewoon op twee punten van Hoffenheim.

Leverkusen lijkt voorlopig eventjes af te haken. Het geraakte niet voorbij Dortmund (1-1) en is vijfde. Dortmund is zesde. Daarmee doet Borussia nog altijd beter dan die andere ploeg uit het Ruhrgebied, Schalke 04. Dat ontgoochelde in 2009 meteen door met het kleinste verschil te verliezen bij Hannover. Schalke staat nog net in de linkerkolom.

Geen succes voor Bailly

De Belgen bij Borrussia Mönchengladbach, Filip Daems en Logan Bailly, maakten deel uit van een bijzonder defensief ingestelde ploeg te Stuttgart. In de eerste helft kreeg BMG nog wel enkele goede kansen, maar in de tweede helft moest Bailly zich twee maal gewonnen geven. Gladbach is alleen laatste. Het heeft twee punten minder dan Cottbus en Karlsruhe, en vier minder dan Bochum. Bochum pakte de drie punten in het degradatieduel tegen Karlsruhe.

Arminia Bielefeld deed onderaan een geweldige zaak. Het pakte de zege mee uit Werder Bremen. Voor de troepen van Thomas Schaaf (foto) wordt het nog een heel lang seizoen. Ten slotte was er ook nog de wedstrijd tussen Köln en Wolfsburg, twee ploegen in de buik van de klassering. Ze deelden de punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties