Thuram weigert ministerspost onder Sarkozy

Nico Wieme
| 0 reacties
Thuram weigert ministerspost onder Sarkozy
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lilian Thuram heeft een ministerspost onder president Nicolas Sarkozy geweigerd. De Franse ex-voetballer kon minister van Verscheidenheid worden.

De op het eiland Guadeloupe geboren Lilian Thuram uitte geregeld felle kritiek op racisme en de sociale verhoudingen in Frankrijk. Hij nam ook geregeld het regime van de centrumrechtse president Nicolas Sarkozy onder vuur.
 
Thuram hekelde al vaak het migratiebeleid van Sarkozy en vond dat de Franse president over de schreef ging toen hij de jeugd betrokken bij rellen omschreef als uitschot. Sarkozy probeert geregeld zijn tegenstanders te paaien met een postje in zijn regering.
 
“Ik ontmoette Nicolas Sarkozy en Claude Gueant (stafchef Sarkozy, nvdr.), die suggereerden dat ik minister zou moeten worden van Verscheidenheid. We praatten heel erg lang maar het is duidelijk dat ik dit alleen kon weigeren”, zei Thuram in de dinsdageditie van de krant Le Monde.
 
De 37-jarige speler speelde onder meer in het nationale team dat in 1998 wereldkampioen werd. Vorig jaar moest Thuram noodgedwongen zijn voetballoopbaan stoppen omdat dokters een hartafwijking hadden vastgesteld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties