Wales gaat twee jaar door met John Toshack

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wales gaat twee jaar door met John Toshack

John Toshack blijft nog eens twee jaar de bondscoach van Wales. Hij blijft de keuzeheer van 'The Dragons' tot het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Het contract van John Toshack liep af in 2010, maar de Welshe voetbalbond is tevreden met de resultaten en de goede werksfeer die er heerst en daarom besloot het om de 59-jarige oefenmeester een verlenging van zijn contract aan te bieden.

Toshack werkt al een tijdje aan een team dat erin moet slagen om nog eens een eindronde van een EK of WK te bereiken. In 2004, bij zijn aanstelling, liet hij al weten dat het zeker vijf jaar zou duren eer er een competitief team zou staan. In die periode namen belangrijke spelers als Mark Speed, Mark Pembridge, John Hartson en vooral Ryan Giggs afscheid van het nationale team.

Toshack slaagde er zoals verwacht niet in om Wales te plaatsen voor het WK 2006 en het EK 2008. Momenteel staan de Britten op een derde plaats in groep 4. De achterstand op leider Duitsland bedraag vier punten. Rusland staat tweede met evenveel punten als de Welshmen. De Russen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties