Kort: Wuytens krijgt er drie om de oren

Kevin Van Cutsem
| 1 reacties
Kort: Wuytens krijgt er drie om de oren

Er werd vanavond volop gevoetbald in de Nederlandse Eredivisie. Twente, Feyenoord, Utrecht en Groningen wonnen hun wedstrijd.

Twente vervolgde in eigen huis tegen NAC Breda hun absoluut successeizoen. Met groot gemak werd de topper gewonnen: 4-1. In de stand klimmen de Tukkers nu over Ajax naar de tweede plaats met 44 punten.
De Rotterdamse derby leverde een overwinning op voor Feyenoord. In de Kuip was het Diego Biseswar die voor 45.000 toeschouwers Feyenoord nog eens aan een zege hielp. Met de nederlaag schiet Sparta niets op. De club blijft op de 14de plaats gevaarlijk dicht bij de degradatiezone hangen.
FC Utrecht verstevigde zijn positie in de middenmoot door een overtuigende 3-0 zege op degradatiekandidaat De Graafschap, dat kersverse huurling Stijn Wuytens liet starten. Cedric van der Gun was de grote uitblinker met een loepzuivere hattrick.
Dankzij de nederlaag van Heerenveen gisterenavond, kon Groningen de kloof met de Friezen dichten tot 2 punten. Groningen stelde de 22.000 fans in de Euroborg niet teleur en pakte de volle buit tegen NEC. Marcus Berg en Koen van de Laak scoorden. Groningen wipt nu tijdelijk naar de vijfde stek over PSV, dat morgen ADO ontvangt.

Het verslag van AZ-Roda JC kan je HIER lezen.
Auteur: Jeroen Pyl
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties