Samuel Eto'o maakt jacht op records

Jeroen Pyl
| 1 reacties
Samuel Eto'o maakt jacht op records
Foto: © SC

FC Barcelona verpulvert op fenomenale wijze alle concurrentie in Spanje en ook Samuel Eto’o vaart daar goed bij. De Kameroense spits scoorde al 21 keer in competitieverband en krijgt nu uitzicht op enkele historische records.

Het Spaanse competitierecord qua doelpunten staat op naam van Hugo Sánchez en Zarra, die respectievelijk in het seizoen ’89-’90 en ’50-’51 maar liefst 38 keer raak troffen. El Leon heeft nog zeventien competitiewedstrijden om dat record te verbeteren. De clubrecords van Romario (30) en Ronaldo (34) aanscherpen lijkt iets ‘eenvoudiger’.
 
Eto’o scoorde gisterenavond twee keer tegen Sporting Gijón. Het Catalaanse goudhaantje nadert zo op Marc Janko die met 30 doelpunten aan de leiding staat in ESM Gouden Schoen, de Europese topschutterslijst. Een doelpunt in Oostenrijk is goed voor anderhalf punt terwijl De Zwarte Panter per doelpunt twee punten aan zijn totaal (nu 42) toevoegt. Aan twee goals tegen Real Betis komend weekend heeft Eto’o dus genoeg om over Janko (45 punten) te wippen. 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties