Kopenhagen-coach zet Manchester City op scherp

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kopenhagen-coach zet Manchester City op scherp
Foto: © SC

Stale Solbakken, de coach van FC Kopenhagen, heeft er met zijn uitspraken voor gezorgd dat de messen zullen geslepen zijn bij Manchester City. De Noor hekelt het beleid van de Engelse club sinds die werd overgenomen door Arabische investeerders.

In de winterstop haalde Manchester City weer een hele rist spelers omdat de resultaten nog lang niet naar behoren waren. De club van onze landgenoot Vincent Kompany heeft in tegenstelling tot de concurrentie geen last van de wereldwijde financiële crisis. De club kon iedereen die wilde komen en het ook graag zag komen, binnenhalen.

"De bedragen waarover we spreken, zijn ongelooflijk. Ik denk dat dergelijke sommen op de duur het voetbal zullen vernietigen. Er ontstaat een te groot gat tussen wat wij werkelijkheid noemen en het kooplustige Manchester City", aldus Stale Solbakken, de coach van FC Kopenhagen dat Club Brugge in een vorige fase uit de UEFA-beker elimineerde.

Solbakken heeft zijn vragen bij het beleid van de Engelsen. "Het probleem is dat zij op traditionele basis geen grote club zijn en uiteindelijk zal geld daar ook niets aan veranderen. Ze kopen Wayne Bridge die nauwelijks beter is dan wat ze al lopen hadden. Dat zegt meteen hoe moeilijk het is om de beste spelers te kopen", besluit de Noorse oefenmeester in Ekstra-Bladet in de aanloop van de dubbele confrontatie met The Citizens.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties