Tubeke en Standard samen tegen 'ludieke' slogans

Mathias Dumarey
Tubeke en Standard samen tegen 'ludieke' slogans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AFC Tubeke en Standard Luik strijden samen tegen 'ludieke' leuzen over Walen. Louis Derwa (foto), manager van Tubeke, heeft in zijn strijd de steun gekregen van Pierre François, zijn collega van competitieleider Standard Luik.

Louis Derwa kwam in het nieuws na de thuiswedstrijd van AFC Tubeke tegen RC Genk. De meegereisde Limburgse supporters riepen tijdens de wedstrijd 'Et les Wallons, c'est du caca'. Hij kwam op het veld en kreeg nadien van de Belgische voetbalbond een blaam. De Genk-supporters noemden hun slogans dan weer 'ludiek'.

"In de voetbalwet staat duidelijk geschreven dat je niemand van een andere club mag beledigen", openen Louis Derwa en Pierre François hun betoog. "We maken er geen communautaire zaak van. Ik zou het even onaanvaardbaar vinden mochten de Walen de Vlamingen beledigen. Genk hoeft voor mijn part ook niet gestraft te worden, maar de slogans 'ludiek' noemen, is erover."

"We achten het onze plicht om een voorbeeldfunctie te nemen", gaat Pierre François verder. "Het is normaal dat we ons achter Tubeke scharen en niet omdat het een Waalse club is en zeker niet omdat het tegen Genk is. De reden is omdat we vinden dat de Belgische voetbalbond het slechtst mogelijke signaal gegeven heeft ten aanzien van iedereen die bij het voetbal is betrokken te beginnen bij de jeugd", aldus de Standard-manager op een persconferentie.

Charleroi en Moeskroen waren niet in Luik aanwezig, maar steunen de actie voluit. Bergen onthield zich omdat Alain Lommers namens de club in het Uitvoerend Comité zetelt. Louis Derwa overweegt overigens om in evocatie te gaan tegen zijn blaam. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties