Verstringhe: 'Kans klein dat Fred nog gestraft wordt'

Nico Wieme
| 29 reacties
Verstringhe: 'Kans klein dat Fred nog gestraft wordt'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fred maakte zaterdagavond een zware overtreding op Björn Vleminckx. De Denderverdediger trapte op de enkel en bleef er nadien secondenlang op staan. Een sanctie op basis van de tv-beelden lijkt echter niet aan de orde.

Mag Fred zich nog aan een schorsing verwachten na zijn gemene trap op de enkel van Björn Vleminckx? “De kans is klein”, beweert bondsprocureur René Verstringhe (foto) in de kranten. “Het is een kwestie van interpretatie: is die speler wel opzettelijk op die enkel gaan staan? Niemand kan het zeggen.”
 
“Ik word wel langs alle kanten gebeld over de fase en zal de beelden nog eens bekijken”, gaat de bondsprocureur verder. “Maar alles moet snel gaan: binnen acht dagen moet ik de zaak voorleggen aan het Sportcomité.”
 
“Daarvoor moet ik eerst de beelden opvragen, die heb ik donderdag, en moet ik de speler inlichten dat hij verdacht wordt. En dat allemaal binnen acht dagen! We zijn ook maar werkende mensen, hoor”, aldus Verstringhe.
 
Dendertrainer Johan Boskamp had alvast geen goed woord over voor de daad van zijn verdediger. “Fred is niet goed bij zijn eikel”, zei Boskamp zondagavond in Studio 1. De Rotterdammer zou de boosdoener dinsdag de levieten lezen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties