Dood Sterchele 'uitzonderlijke kost' voor Club

Nico Wieme
| 28 reacties
Dood Sterchele 'uitzonderlijke kost' voor Club
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge sluit het boekjaar 2008 af met een negatief saldo. De dood van François Sterchele heeft daar deels mee te maken.

In de boeken is het overlijden van François Sterchele (foto boven) met 3,45 miljoen euro ingeschreven onder de rubriek ‘uitzonderlijke kosten’. “Een deel van het uitzonderlijk verlies is daar inderdaad aan te wijten”, erkent Filips Dhondt (links op foto rechts), bedrijfsleider van Club Brugge, in HNB.
 
Kan de club dat geld nog van de verzekering recupereren? “Die procedure loopt op dit moment met de verzekeringsmaatschappij, meer kan ik daar echt niet over zeggen”, aldus Dhondt.
 
Clubs bedrijfsleider verklaart dat er nog factoren meegespeeld hebben. “Ons verlies heeft niet alleen daarmee te maken. Voor de licentiecommissie moesten we in ons derde boekjaar ook de spelers waarderen en afschrijven. Bovendien hebben we geen grote uitgaande transfers gedaan.”
 
“Dat de loonkosten met bijna een derde stegen, heeft niet met specifieke spelers te maken. Doordat we spelers transfervrij aantrokken, konden we meer loon betalen. Overigens zal de omzet dit seizoen weer stijgen. Onze Europese campagne was beter en ook het tv-contract en het aantal toeschouwers is de hoogte ingegaan”, geeft Dhondt nog mee.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties