Kompany pakt knappe zege, Fellaini speelt gelijk

Jeroen Pyl
| 2 reacties

Vincent Kompany heeft met Manchester City een knappe 2-0 zege behaald op Aston Villa. Marouane Fellaini bleef bij Blackburn steken op een 0-0 gelijkspel. Onze landgenoot viel pas in de slotfase in. Tottenham speelde Middlesbrough op een hoopje: 4-0.

Vincent Kompany mocht de hele wedstrijd opdraven bij Manchester City en zag zijn ploeg na 24 minuten op voorsprong komen via een penalty van Elano. Aston Villa voerde de druk op na de pauze, maar The Citizens, die uitstekend speelden, hielden stand. Shaun Wright-Phillips besliste net voor tijd het duel: 2-0.

Marouane Fellaini liet twee kostbare punten liggen bij Blackburn Rovers. De Rode Duivel betrad pas in de 78ste minuut het veld voor  en zag een matig Everton, dat niet voorbij Blackburn-doelman Brown geraakte. Met het gelijkspel bedraagt de kloof op nummer vijf Arsenal nu vier punten.

Tottenham vertroetelde de fans op White Hart Lanen nog eens met een vlotte zege. Robbie Keane was de grote man met één goal en twee assists. Roman Pavlyuchenko en twee keer Aaron Lennon zorgden voor de 4-0 eindstand.

Nummer zeven West Ham United won de subtopper bij nummer acht Wigan. Engels international Carlton Cole scoorde op het half uur de enige treffer, maar bracht zijn team in de problemen door drie minuten later een rode kaart te pakken. Wigan was echter niet bij machte om van de man-meer-situatie te profiteren.

Leider Manchester United won nipt op Newcastle. Wayne Rooney en Dimitar Berbatov wisten de openingstreffer van Lovenkrands uit. Door de zege vergroten The Mancunians de voorsprong op Chelsea en Liverpool weer tot zeven punten. United heeft bovendien nog een wedstrijd te goed.

In de overige twee wedstrijden won Hull met het kleinste verschil op Fulham. Stoke City hield de punten thuis tegen Bolton Wanderers: 2-0.