Vleminckx: "Komaf maken met zwart beest"

Jeroen Pyl
| 10 reacties
Vleminckx: "Komaf maken met zwart beest"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

KV Mechelen bezoekt morgen Cercle Brugge in de halve finale van de Beker van België. Malinwa verkeert in bloedvorm met tien punten op twaalf in de Jupiler League. “Maar dat maakt ons morgen nog niet de favoriet”, blijft Bjorn Vleminckx nuchter.

De confrontatie met Cercle komt wel op een ideaal moment voor de bezoekers. De manschappen van Glen De Boeck gingen zondag nog met 4-0 voor de bijl op het veld van Standard. Mechelen rijgt daarentegen de zeges aan elkaar en versloeg vrijdagavond nog knap Racing Genk. Rood-geel heeft nu dertig punten in de eerste klasse en zegt daarmee de degradatiezone vaarwel. Alle ingrediënten lijken Achter de Kazerne aanwezig om een gooi te doen naar de beker.

Is de beker een prioriteit geworden nu jullie het behoud in eerste klasse hebben verzekerd?
 
Vleminckx: "De beker is uiteraard belangrijk voor ons, maar ik durf niet zeggen dat we al honderd procent zeker zijn van een verlengd verblijf in eerste klasse. De eerste goede stap hebben we wel gezet. We kunnen de rest van de competitie nu met een gerust gemoed aanvangen. Al zijn er nog veel wedstrijden en veel punten te verdienen voor onze concurrenten. Daarom moet Mechelen zo snel mogelijk naar die 40 punten toewerken."
 
Is de spelersgroep dan niet bezig met een mogelijk Europees avontuur bij bekerwinst?
 
"Ja, dat leeft wel in de groep. Bij de supporters natuurlijk ook. Voor de wedstrijd van morgen reizen er al 2.300 supporters mee naar Cercle, dat zegt genoeg. We blijven ook wel realistisch. We zitten weliswaar in de halve finales, maar hebben nog een lange weg te gaan. Al zullen we er alles aan doen om die finale te halen."
 
Is Malinwa op basis van de recentste prestaties dan geen favoriet?
 
"Dat vind ik niet. We hebben als een ploeg nog heel veel te bewijzen. We moeten nog altijd aantonen dat we geen eendagsvlieg zijn, dat we meer kunnen dan enkel een paar goede resultaten op een rij neerzetten. Cercle ligt ons bovendien absoluut niet. Eigenlijk wordt het hoog tijd dat we eens komaf maken met dat zwart beest van Mechelen."
 
Met welk doel trekken jullie morgen naar Brugge?
 
"Een gelijkspel of een nipte nederlaag zou een goede uitslag zijn. Een nederlaag kunnen we nog altijd rechtzetten in eigen huis. Natuurlijk gaan we voluit voor dat uitdoelpunt, maar met een scoreloos gelijkspel nemen we ook vrede." (AN)
 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties