Laat de ware kampioen opstaan

Rita De Meyer
| 0 reacties
Laat de ware kampioen opstaan

Drie opeenvolgende zaterdagen zullen bepalen wie recht heeft op de landstitel.

Noteer goed de huidige stand: Standard 51, STVV 50 en Tienen 49 punten. De kans is vrij groot dat we op de eerste lentedag de nieuwe kampioen toch zullen kennen, ondanks de nipte verschillen. We mogen stellen dat 21 maart de finaledag wordt van de huidige competitie.
STVV mag zaterdag beginnen met het voorspel. Het gewraakte, gevreesde, kleine veld van Sinaai ligt in geen geval in de smaak van de betere ploegen, tenzij voor de Sinaai Girls zelf. Even het geheugen opfrissen: Sinaai – Tienen 2-2, Sinaai – Standard 1-1, Sinaai – STVV …. , dit komen we nu zaterdag te weten. Met nog zeven speeldagen voor de boeg heeft Sinaai nu al evenveel punten als bij de afsluiting van vorig seizoen. Niet onterecht dat de kanaries met kippenvlees naar het Wijnveld trekken. We doen er nog een schepje bovenop met de melding van de uitslag van vorig seizoen: 1-0. Voor STVV is er nu echter geen andere optie dan winnen.
 
De zaterdag nadien volgt, met STVV – Standard, een nieuwe topper en 21 maart aanzien we als hét topweekend met op de affiche Standard - Tienen en Anderlecht - STVV.
We zullen beginnen met de wedstrijden van zaterdag om nadien de stand van zaken opnieuw te evalueren. Misschien vallen er verrassingen uit de lucht, want voetbal is en blijft voetbal, ook bij de vrouwen. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties