Villarreal sleept zich voorbij laagvlieger Espanyol

Villarreal sleept zich voorbij laagvlieger Espanyol
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Villarreal heeft in de strijd om Europees voetbal geen punten laten liggen tegen Espanyol Barcelona. De staartploeg ging met 1-0 kopje onder en heeft dat volledig te wijten aan beide doelmannen, die een hoofdrol vertolkten.

Carlos Kameni, het Kameroense sluitstuk van de Catalanen, ging in de fout bij de openingstreffer van Villarreal. Kameni kwam aarzelend tussenbeide op een hoekschop, waardoor Fabricio Fuentes eenvoudig raak trof.
 
El Submarino Amarillo kreeg nog uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong uit te diepen, maar toonde zich niet scherp in de afwerking. Dat leek de thuisploeg nog fataal te worden, maar een uitstekende Diego López hield de drie punten in El Madrigal.
 
De Villarreal-doelman reageerde attent op een inzet van Jarque en moest ook optreden toen Diego Godín de bezoekers ei zo na een handje toestak. López kon de kopbal van zijn verdediger echter nog voor de doellijn stuiten.
 
Op het uur mocht Luis Garcia aanleggen van aan de stip, maar zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger. Villarreal verstevigt zo zijn vierde plaats en ligt op Champions League-koers. Espanyol blijft troosteloos voorlaatste.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties