Clubicoon Müller na 21 jaar afgedankt

Jeroen Pyl
| 2 reacties
Clubicoon Müller na 21 jaar afgedankt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andreas Müller heeft zijn hachje niet kunnen redden in Gelsenkirchen. De manager van Schalke 04 werd door de raad van bestuur aan de deur gezet. Dat liet de voorzitter van die raad, Clemens Toennies, vandaag weten.

Müller was maar liefst 21 jaar lang in dienst bij de Königsblauen, als speler en bekleder van verschillende technische functies. De sportieve crisis heeft nu echter de kop gekost van het clubicoon. “De beslissing van de raad van bestuur was unaniem. Müller heeft ons aanbod, om zelf een stap opzij te zetten, niet aanvaard”, aldus Toennies.
 
Schalke 04 verloor vorige week in de beker van tweedeklasser Mainz. In de UEFA Cup zat het Europese avontuur er al op na de poulefase en ook in de competitie bekleedt de grootmacht uit Gelsenkirchen slechts de achtste plaats.
 
Trainer Fred Rutten (foto) behoudt wel nog het vertrouwen van het bestuur. De Nederlander staat al weken onder hevige discussie, maar krijgt de resterende maanden nog de mogelijkheid om zijn vel te redden. Schalke volgt in de Bundesliga op vijf punten van Bayern München, dat met evenveel punten als Hamburg, Wolfsburg en Hoffenheim tweede staat op basis van het doelpuntensaldo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties