Beerens kan naar vijf Nederlandse clubs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Beerens kan naar vijf Nederlandse clubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roy Beerens (foto) heeft de Nederlandse clubs voor het uitkiezen. De spits speelt momenteel voor SC Heerenveen maar kan naar PSV Eindhoven, FC Twente, Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar en Feyenoord Rotterdam. Beerens is een jeugdproduct van PSV.

De 21-jarige Roy Beerens heeft nog een contract tot de zomer van 2010 bij SC Heerenveen. De Friezen zijn dan ook niet van plan om de jonge spits zomaar voor een appel en een ei te laten vertrekken. Er zou een som vastgelegd zijn van 8,5 miljoen euro maar PSV Eindhoven, de voornaamste kandidaat-overnemer, hoopt dat er over die som nog onderhandeld kan worden. Het feit dat nog vier andere Nederlandse topteams voor Beerens interesse tonen, zal de Eindhovenaren hoedanook niet helpen. Heerenveen zou overigens graag het contract van de spits nog verlengen.

Heerenveen hoeft daarvoor zelfs niet te hopen op het ja-woord van Beerens want in het contract zou daarvoor een eenzijdige optie opgenomen zijn waardoor Beerens tot 2011 in het Abe Lenstra Stadion zou blijven.

Beerens kwam in 2007 naar Heerenveen. Eerder was hij al eens door PSV Eindhoven uitgeleend aan NEC Nijmegen. Beerens is nu bezig aan zijn tweede seizoen in Friesland. Onder leiding van trainer Trond Sollied presteert de spits zeer goed. In 23 wedstrijden trof hij al acht keer raak.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties