Analyse Hertha geeft geen krimp

Philippe Crols
| 0 reacties
Hertha geeft geen krimp

Nog tien speeldagen te gaan en Hertha BSC staat nog steeds aan de leiding in de Duitse Bundesliga. De hoofdstedelingen hebben vier punten meer dan hun dichtste achtervolgers. Onderaan zette Borussia Mönchengladbach een belangrijke stap richting behoud.

HBSC vloert Leverkusen

Hertha kreeg met de komst van Leverkusen geen makkelijke opgave. De hoofdstedelingen trokken uiteindelijk wel aan het langste eind. Het was opnieuw Andrey Voronin die beslissend was voor de leider. Leverkusen haakt na deze nederlaag definitief af in de titelstrijd en lijkt alles op de beker te moeten zetten, wil het straks nog Europa ingaan. Ook voor Stuttgart is de titeldoorm voorbij na een zware 4-0-zege tegen Werder Bremen.

Bayern München , Hamburger SV en Wolfsburg zijn de dichtste achtervolgers van Hertha. Alle drie de teams wonnen hun wedstrijd van afgelopen weekend en volgen op vier punten. De Rekordmeister pakte de drie punten mee uit Bochum terwijl Wolfsburg de zege thuishield na een spektakelmatch tegen Schalke. De club uit Gelsenkirchen heeft nu evenveel punten als Leverkusen en de crisis blijft er dus aanwezig. HSV boekte een thuisoverwinning tegen degradatiekandidaat Cottbus.

Hoffenheim liet het afgelopen weekend nog maar eens een keertje afweten. Het bleef in Frankfurt steken op een gelijkspel en volgt op zes punten van de leider.

Gouden zeges voor Gladbach en Bielefeld

Bielefeld lag heel de wedstrijd onder in Karlsruhe, maar kon helemaal op het einde toch het enige doelpunt van de wedstrijd scoren. Daarmee duwde het Karlsruhe nog wat dieper in de put. De rode lantaarn staat nu al vijf punten achter een veilige plaats. Bielefeld deed een gouden zaak en is nu veertiende.

Ook Borussia Mönchengladbach mocht vieren. Het klopte Köln in een streekderby en rukt op naar een gedeelde vijftiende plaats. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Gladbach twee maal op rij kon zegevieren.

Hannover is nog lang niet zeker. Na het gelijkspel tegen Dortmund heeft het pas drie punten meer dan Gladbach en Bochum. Hannover maakte wel tot twee maal toe een achterstand van twee doelpunten ongedaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties