Juventus zet Inter onder druk

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

Juventus heeft de uitschakeling in de Champions League verwerkt: de Bianconeri speelden met een noodelftal, maar haalden het toch met ruime cijfers van Bologna. Genoa blijft op koers voor de vierde plaast na winst in Cagliari.

Juventus - Bologna 4-1

De bezoekers uit Bologna gingen hun kans in Turijn en die durf werd beloond na 24 minuten: Di Vaio stuurde Mutarelli door de buitenspelval en die liet Buffon geen schijn van kans, 0-1. Juventus had enkele minuten nodig om te bekomen van die opdoffer, maar zette vervolgens de turbo aan en speelde kans na kans bijeen, maar scoren voor de rust lukte niet.
Net na de pauze kwam de gelijkmaker er toch: Giovinco zond een hoekschop voor doel, waar Salihamidzic aan de eerste paal opdook en binnenkopte, 1-1. De Bianconeri gingen door, onder impuls van een ontketende Giovinco, maar het was toch nog wachten tot de 71e minuut voor de verlossende 2-1 er kwam: op aangeven van Iaquinta zorgde La Formica Atomica zelf voor de voorsprong. In de 75e minuut wist Del Piero ook de netten te vinden, 3-1, en kort voor tijd deed hij er nog eentje bij: 4-1. Daarna raakte de kapitein ook nog eens de paal.
Door de zege komt Juve voorlopig op 4 punten van Inter, dat morgen Fiorentina ontvangt.

Cagliari - Genoa 0-1

Cagliari versierde de eerste kansjes, maar de rode kaart van Cossu (tweemaal geel) in de 38e minuut was een serieuze streep door de rekening. De thuisploeg hield lang stand, maar 6 minuten voor tijd kopte Olivera een voorzet van Palladino voorbij doeman Marchetti: 0-1.