Ancelotti geeft Chelsea zijn woord

Tom Drossaert
| 3 reacties
Ancelotti geeft Chelsea zijn woord
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carlo Ancelotti heeft Roman Abramovich beloofd volgend jaar trainer te zijn van Chelsea. Daar pakt de Engelse krant The Sun vandaag mee uit. Ancelotti's huidige club Ac Milan lijkt echter niet geneigd zijn trainer af te staan.

 

Ancelotti was de eerste keuze van Chelsea na het ontslag van Luiz Felipe Scolari in februari, maar de Milan-coach wou zijn club niet verlaten in het midden van het seizoen. Maar bronnen binnen de Italiaanse club bevestigen nu dat hun trainer een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Chelsea. Het driejarig contract belooft Ancelotti zo'n zes miljoen euro per seizoen.

 

Real Madrid hengelde ook naar de diensten van de topcoach. Presidentskandidaat Florentino Perez had zelfs 300 miljoen euro beloofd om een droomploeg op te stellen. Maar de persoonlijke tussenkomst van sterke man Roman Abramovich zou Ancelotti over de streep getrokken hebben


Milan laat Ancelotti niet gaan

Het enige obstakel voor de coach zou het compensatiebedrag zijn dat Milan kan eisen voor zijn coach. Ancelotti ligt immers na dit seizoen nog een jaar onder contract bij de Milanese club. Hij hoopt dan ook om deze zomer vrij te kunnen vertrekken met een gentlemen's agreement met voorzitter Silvio Berlusconi

 

Ac Milan zelf lijkt niet geneigd om zijn coach zomaar te laten gaan. “Carlo Ancelotti zal ook volgend seizoen werkzaam zijn bij Ac Milan. Elke dag lees ik grappige roddels in de kranten. Zelf hebben we geen nieuwe coach op het oog, aangezien Ancelotti nog onder contract ligt tot juni 2010.”, aldus Vice-voorzitter Adriano Galliano.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties