Lazio mag slachtoffers aardbeving niet helpen

De Nijs Michael
| 4 reacties
Lazio mag slachtoffers aardbeving niet helpen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Italië werd enkele dagen geleden opgeschrikt door een bijzonder zware aardbeving. De dodentol loopt intussen al op tot ver boven de 250 en de materiële schade is niet te overzien, toch mag voetbalclub Lazio Roma de slachtoffers niet steunen.

Heel Italië is solidair met de getroffen streek en ook in de voetbalwereld wil men de slachtoffers helpen. Zo hebben Napoli, Siena, Catania en Fiorentina al te kennen gegeven dat ze de recette van de volgende thuiswedstrijd gaan gebruiken om de slachtoffers te helpen. 

"In deze moeilijke periodes is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen en dat we alles doen om de slachtoffers van deze ramp te helpen", vertelt de voorzitter van Fiorentina in de Italiaanse pers.

Ook Lazio Roma zou graag zijn steentje bijdragen, maar de Romeinen kunnen de opbrengst van de stadsderby tegen AS Roma niet aan de slachtoffers schenken. De club heeft namelijk af te rekenen met een schuldenberg van 140 miljoen euro. "We zouden de recette van de derby tegen Roma graag weggeven, maar het geld is van de fiscus", verduidelijkt Lazio.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties