Leider Wolfsburg laat geen punten liggen

Tom Drossaert
| 3 reacties

Wolfsburg heeft geen steek laten vallen op het veld van Mönchengladbach. Na een moeizame wedstrijd won het met 1-2. Bayern München maakte er een gezondheidswandeling van tegen Frankfurt en blijft in het zog van de leider.

Titelpretendent Wolfsburg heeft de volle buit gepakt op de 27ste speeldag in de Bundesliga. Het kreeg de overwinning nochtans niet cadeau van Borussia Mönchengladbach. Na een vroege goal van Rode Duivel-killer Dzêko vocht de ploeg van Filip Daems en Logan Bailly terug om 10 minuten voor tijd beloond te worden. Ex-Standardspeler Dante prikte de gelijkmaker tegen de netten. Maar de vreugde was van korte duur. Sascha Riether maakte in de 85ste minuut de 1-2. Wolfsburg kruipt dus door het oog van de naald en wordt met deze overwinning voorlopig alleen leider.

Bayern München ondervond weinig moeilijkheden in de Allianz Arena deze middag. Met 2 snelle goals van Toni en Ribéry kon Frankfurt de hoop op een stunt al snel opbergen. Tien minuten voor de rust telde de treffer van verdediger Lucio Frankfurt helemaal uit. Vlak na de rust legde Bastian Schweinsteiger de eindstand vast en kon de Duitse recordkampioen rustig uitspelen. De opdoffer van woensdag tegen Barcelona leek dan toch al verteerd.

Hertha Berlijn verloor verrassend op het veld van Hannover. Hertha, dat nog kans maakt op de titel, kon nooit een vuist maken tegen de ploeg uit de Duitse rechterkolom. Met een goal voor en na de rust maakte Hannover het simpel af. Hertha verliest zo de voeling met de top.