De hand van Voetbalkrant: Duimpje voor Vanhaezebrouck

De hand van Voetbalkrant: Duimpje voor Vanhaezebrouck
Foto: © SC

Voetbalkrant.com en Belgiumsoccer.be nemen iedere week de Belgische competitie onder de loep en delen na het weekend de rapporten uit. Hein Vanhaezebrouck deed er alles aan om een eervolle vermelding te krijgen.

De duim:

 

In tegenstelling tot Lokeren kiest KV Mechelen wel voor Belgische voetballers. Peter Maes stuurde op de akker van Bergen zeven landgenoten tussen de lijnen. Het voetbal was deze week wel ondermaats, maar geen enkele ploeg stelde dit weekend in de hoogste afdeling meer Belgen op. Lokeren zorgde voor een trieste keerzijde. Aleksandar Jankovic stuurde er slechts één in de wei: Olivier Doll.

 

De middenvinger:

 

Geen twijfel mogelijk deze week. Gauthier Diafutua krijgt met voorsprong de middenvinger. De 23-jarige aanvaller van Tubeke trapte in de wedstrijd tegen Cercle Brugge na op Anthony Portier. Ongeoorloofd op een voetbalveld en schoolvoorbeeld van een rode kaart. Ref Geert Barbry noch de vierde scheidsrechter hadden -tot grote ontsteltenis van Glen De Boeck- de actie echter gezien. Albert Cartier verontschuldigde zich na de wedstrijd voor het gedrag van zijn speler.

 

De omgekeerde duim:

 

Een middenvinger voor Hein Vanhaezebrouck lijkt ons er net over, maar een omgekeerde duim verdient de trainer van KV Kortrijk zeker. De promovendus kreeg in de blessuretijd een zuivere strafschop na overduidelijk handspel van Tristan Lahaye, die zich op een volleybalveld waande. Vanhaezebrouck ging opnieuw door het lint en verklaarde dat hij, ook als het aan de andere kant zou gebeuren, geen penalty zou geven. Hij vroeg zich ook af waarom Jerôme Efong Nzolo, vervanger voor Serge Gumienny die Anderlecht - Club Brugge moest leiden, de wedstrijd aangeduid kreeg en verweet de scheidsrechter regelmatig beslissingen in het nadeel van Kortrijk te nemen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties