Diouf: "Gerets is een kwaliteitstrainer"

mathieu goedefroy
| 2 reacties
Diouf: "Gerets is een kwaliteitstrainer"

Pape Diouf, voorzitter van de Zuid-Franse club Olympique de Marseille, laat zijn licht schijnen op het succesvolle seizoen van zijn club. 'Les Phocéens' kroonden zich afgelopen weekend tot leider in de Ligue 1, en spelen nog steeds Europees voetbal.

We schrijven gisteren, paasmaandag. Aan de ingang van het trainingscentrum La Commanderie staan meer dan 500 uitzinnige OM-fans te wachten om hun helden te begroeten. Voor het eerst sinds lang, te lang volgens velen, zien de Marseillais hun geliefde ploeg weer op een leidersplaats staan. President Pape Diouf heeft, en hij niet alleen, zijn eigen visie op de feiten.

"Onze huidige leidersplaats is vooral het resultaat van jarenlang goed bestuur", zegt de sterke man van l'OM op de clubwebsite. "Natuurlijk is dat succes slechts een momentopname en is de tijd nog niet gekomen om aan de eindafrekening te beginnen. Daarvoor is het nog te vroeg, het seizoen is nog verre van over. Toch is Marseille de laatste jaren veranderd in een club die de zaken probeert de regelen met het volle verstand. Onze bestuursleden zijn stuk voor stuk verantwoordelijke personen."

Maar ook wat Erik Gerets (foto) betreft, strooit Diouf overvloedig met rozenblaadjes: "We hebben natuurlijk ook het grote geluk een kwaliteitstrainer te hebben, die een volwaardige bron van competentie, ernst en kwaliteit is. Het is ook dat wat de supporters vandaag gelukkig maakt."

Lyon speelde dit weekend in het eigen Stade de Gerland slechts gelijk tegen Monaco. Dankzij die misstap kon Marseille met een leidersplaats beloond worden. Ook wanneer dit onderwerp aangesneden wordt komt Gerets ter sprake. "Natuurlijk was die match van groot belang, maar dat is voor mij ondergeschikt aan het feit dat we, nu we leider zijn, ons eigen lot in handen hebben. Erik (Gerets nvdr.) zei eerder al dat we onze overige negen matchen moesten winnen om kampioen te spelen. Welnu, wij leven nog altijd met die veronderstelling."

Over de 4-1-overwinning tegen Grenoble houdt Diouf het kort: "In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar het is dankzij onze mentale sterkte dat we na de rust onze stempel hebben kunnen drukken". Ook de sterkte van de invallersbank noemt Diouf een bepalende factor.

Het mag duidelijk zijn dat Olympique de Marseille een club is die opnieuw een topploeg mag genoemd worden. De titel is meer dan in zicht, en ook UEFA Cupwinst is nog steeds mogelijk. Maar dan moet donderdagavond thuis wel ruim gewonnen worden van Shaktar Donetsk. (NW)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties