Nog vier kanshebbers op Franse titel

Philippe Crols
| 1 reacties
Nog vier kanshebbers op Franse titel
Foto: © SC

De titelstrijd in Frankrijk blijft bijzonder spannend. Afgelopen weekend was landskampioen Lyon wel de grote verliezer. Het ging onderuit in de topper tegen Bordeaux en zag zo Marseille verder uitlopen.

Met Marseille, Lyon, Bordeaux en Paris Saint Germain maken er nog vier teams kans op de Franse titel. Marseille beschikt over de beste papieren na een 1-2-zege op het veld van Lorient. Kevin Gameiro zette het team van Eric Gerets (foto) nochtans op achterstand. In het laatste halfuur bogen Renato Civelli en Brandao de scheve situatie alsnog om. In de slotfase werd Arnaud Le Lan nog uitgesloten bij de thuisploeg en bij de bezoekers speelde Lorik Cana de wedstrijd niet uit.

Marseille heeft in de stand nu twee punten voorsprong op Bordeaux. Dat won in eigen huis de topper tegen Lyon met het kleinste verschil. Net voor de pauze scoorde Alou Diarra het enige doelpunt. De regerende landskampioen telt vier punten minder dan leider Marseille.

Ten slotte is er ook nog PSG, dat vijf punten minder heeft dan de troepen van Gerets. Zondag kende de club uit de hoofdstad geen moeite met rode lantaarn Le Havre. Ludovic Guily, Jerome Rothen en Guillaume Hoarau zorgden voor de 3-0-eindstand.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties