Scheidsrechter Riley zorgt voor controverse

Philippe Crols
| 5 reacties
Scheidsrechter Riley zorgt voor controverse
Foto: © SC

Manchester United slaagde er zondag niet in om Everton uit de finale van de FA Cup te houden. De regerende landskampioen boog het hoofd na strafschoppen, maar was vooral kwaad omdat het tijdens de reguliere speeltijd geen elfmeter kreeg.

Sir Alex Ferguson (foto) legde na afloop van de wedstrijd de fout niet alleen bij scheidsrechter Mike Riley. Ook collega-manager David Moyes moest het ontgelden. Aanvankelijk zou Steve Bennett de halve finale in goede banen leiden, maar die was ziek en dus nam Riley over. Daar kon Moyes niet mee lachen, want Riley zou namelijk een supporter van Manchester United zijn.

Volgens Alex Ferguson voerde Moyes zodanig veel druk uit, dat Riley cruciale fouten maakte. De manager van United had het dan vooral over de fase waar Phil Jagielka een fout maakte op Danny Welbeck in de eigen zestien. "Ik zeg niet dat die uitspraken van Moyes ertoe hebben geleid dat Riley niet floot, maar ik kan mij wel voorstellen dat het allemaal heeft meegespeeld."

Ferguson was wel zo sportief om de nederlaag niet alleen op die fase af te schuiven. "Ook wij maakten fouten, dat is duidelijk. We zijn nu uitgeschakeld, maar we moeten verder, niets aan te doen", klonk het op de BBC

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties