Champions League - rechten nog steeds niet toegekend

Anthony Van der Planken
| 7 reacties
Champions League - rechten nog steeds niet toegekend
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het is nog steeds niet duidelijk welke zender volgend seizoen de Champions League zal uitzenden. De onderhandelingen over de televisierechten lopen immers bijzonder moeizaam.

Het contract tussen huidig rechtenhouder 2BE en de UEFA loopt dit seizoen af. Door de magere resultaten van de Belgische clubs in de Champions League, is de interesse voor het volgende contract bijzonder mager. De VRT en SBS (VT4) toonden nauwelijks belangstelling. 2BE wil zijn contract graag verlengen, maar wil financieel niet voluit gaan. De onderhandelingen zijn dan ook nog altijd lopende.

In Wallonië wist RTL zich wel al te verzekeren van drie jaar extra Champions League. De UEFA kondigde vandaag aan daarover een akkoord te hebben bereikt. Ook de overeenkomst met betaalzender BeTV werd verlengd.

Europa League

Zoals eerder aangekondigd, zal de Europa League (de opvolger van de UEFA-beker) vanaf komend seizoen uitgezonden worden door de VRT en EXQI. De VRT heeft het eerste keuzerecht en mag daardoor elke speeldag een topwedstrijd uitzenden op Canvas. Bovendien zal de openbare omroep ook samenvattingen brengen van alle andere wedstrijden, wellicht via Canvas+.

EXQI Sport heeft de rechten op alle andere wedstrijden. De sportzender van Alfacam zal elke speeldag één of twee duels op televisie uitzenden, alle overige duels worden rechtstreeks gestreamd via het internet.

Onder de taalgrens legde het commerciële AB3 beslag op de eerste keuswedstrijden. EXQI zal ook daar alle andere duels uitzenden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties