Juventus kan niet meer winnen

Maarten Vandenabeele
| 5 reacties

Juventus kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen Atalanta en ziet Fiorentina terugkomen tot op 1 punt. Onderin blijft het heel erg spannend.

Al na 2 minuten waren de Bianconeri op achtervolgen aangewezen: Cigarini's schot week af op een verdediger en Buffon was kansloos, 0-1. Juve reageerde nauwelijks en Buffon moest een mirakel uit zijn lichaam schudden op een inzet van Doni. In de 25e minuut kopte Legrottaglie op de lat en een minuut later knikte Iaquinta wel de gelijkmaker binnen: 1-1. Ook Amauri's kopstoot maakte kennis met de lat. De thuisploeg kwam in de 36e minuut op voorsprong: Zanetti scoorde met een heerlijk vluchtschot, dat via de lat binnenging, 2-1. Toch kon Juve niet met een voorsprong de kleedkamer in: Pellegrini kon een nieuwe defensieve blunder uitbuiten, 2-2.
In de tweede helft startte Atalanta ijzersterk: tweemaal moest het kader Juve ter hulp komen. Gescoord werd er echter niet meer.

Fiorentina had genoeg aan een doelpunt van Gilardino om Sampdoria af te houden, 1-0, en lijkt goed op weg om minstens vierde te worden.

Genoa moet de rol lossen na een gelijkspel tegen Chievo. Pinzi bracht de bezoekers op 0-1 na 35 minuten, maar een strafschop van Milito en een vrije trap van Olivera stelden orde op zaken. Pellissier zorgde echter voor een kater door in de 85e minuut voor 2-2 te zorgen. Vanden Borre viel in de 53e minuut in bij de Grifoni.

Torino pakte een levensbelangrijke uitoverwinning in Napels. Aan de rust stond de thuisploeg 1-0 voor na een laat doelpunt van Pia, maar in de tweede helft zorgden Bianchi en Rosina voor de ommekeer: 1-2.

Bologna hield zijn kansen op redding gaaf na late winst tegen Lecce, dat de nieuwe rode lantaarn wordt. Tiribocchi opende de debatten op het halfuur: 0-1. De onvermijdelijke Di Vaio liet de Rossoblu terugkeren, 1-1, en in de 4e minuut van de extra tijd hield Volpi de punten thuis: 2-1.

Reggina is nog niet definitief naar de Serie B. Doelpunten van Ceravolo en Brienza waren voldoende om Cagliari af te houden. De bezoekers waren nog op voorsprong gekomen via Lazzari: 2-1.

Lazio was niet opgewassen tegen Palermo. Migliaccio en Miccoli, op strafschop, verdeelden de doelpunten: 2-0.

Gisteren al won Udinese van Milan met 2-1 en Roma was beter dan Catania (4-3). Vanavond speelt kersvers kampioen Inter nog tegen Siena.