Svilar: "Breda is een rare ref"

Tom Drossaert
| 55 reacties
Svilar: "Breda is een rare ref"
Foto: © SC

Ratko Svilar toonde zich na afloop groots in de nederlaag. De stugge Antwerp-trainer zag zijn ploeg twee onvergeeflijke fouten maken en noemde Roeselare de verdiende winnaar.

Toch besefte de oefenmeester dat het helemaal anders had kunnen lopen als Pivaljevic er na nog geen minuut 1-0 van maakt. “Je krijgt sowieso een andere wedstrijd dan, al moet ik toegeven dat Roeselare vandaag de betere was van Antwerp. Ze zijn snel, sterk en pakten ons twee keer op een individuele fout. Die goals waren te vermijden, maar als ze niet waren gevallen had Roeselare wel een andere manier gevonden om ons pijn te doen.”


Toch loofde de trainer zijn ploeg voor de inzet, hoewel het kalf toen al verdronken was. “Toen de rode kaart voor MacDonald viel, begonnen mijn spelers er terug in te geloven. Ze toonden inzet en drukten Roeselare helemaal weg. Spijtig dat we niet snel een tweede goal konden maken, of alles was nog mogelijk geweest.”


De wedstrijdleiding was voor Svilar achteraf de gebeten hond. “Breda is een rare scheidsrechter. Elke keer hij Antwerp moet fluiten, is hij tegen ons gekant. Ik vond trouwens dat de fout op Kenmogne een penalty was, maar dat zijn vijgen na Pasen.”


De coach tempert nu de ambities om Antwerp terug in eerste klasse te krijgen. “Antwerp heeft er alles aan gedaan vandaag om zijn gezicht te redden tegen een eersteklasser. We proberen om in eerste klasse te geraken, maar we moeten ook niet blind zijn voor onze gebreken. De druk in deze eindronde ligt alleszins niet bij Antwerp.” (GV)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties