Laatste beslissingen

Maarten Vandenabeele
| 12 reacties
Laatste beslissingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus, Milan en Fiorentina zijn nog in een gevecht gewikkeld voor plaatsten 2,3 en 4. Torino en Bologna maken onder elkaar uit wie de laatste daler wordt. Voor alle andere ploegen staat enkel de eer nog op het spel.

Als Juventus wint tegen Lazio, is de tweede plaats zeker. Ferrara kiest voor dezelfde ploeg als vorige week: met Del Piero en Iaquinta (foto) voorin. Voor Giovinco lijkt andermaal zelfs geen plaats op de bank beschikbaar.
Voor Lazio hoeft het niet echt meer en Rossi mist dan ook nog zijn drie aanvallers: Rocchi en Zarate zijn niet speelklaar en Pandev is geschorst.

Fiorentina en Milan maken onder elkaar uit wie naar de voorronde van de Champions League wordt verwezen. Als de Viola met 2 doelpunten verschil winnen, is Milan de pineut.
Prandelli mist Mutu nog altijd en kan ook niet rekenen op Felipe Melo en Dainelli, allebei geschorst. Gilardino heeft zijn falen bij Milan nog steeds niet verteerd en zint op wraak.
Bij de Rossoneri is Ambrosini geschorst. Voor Maldini wordt het zijn allerlaatste competitiewedstrijd en misschien is Kakà ook wel voor het laatst in Milanshirt te bewonderen, want Real Madrid maakt hem nadrukkelijk het hof.

Torino moet bij Roma hopen op een mirakel: als de Granata niet beter doen dan Bologna, dat thuis tegen Catania speelt, is de Serie B een feit. Tot overmaat van ramp werd de ploeg deze week overspoeld door schorsingen, waaronder Bianchi en Diana, als gevolg van de vechtpartij na afloop van Torino - Genoa. Met een vertimmerde ploeg hoopt Camolese het onmogelijke te verwezenlijken.

Bologna heeft aan een overwinning tegen Catania zeker genoeg, wat Torino ook doet. Di Vaio, Mudingayi en Co. kijken vol vertrouwen tegen de opdracht aan. Tegenstander Catania kan nagenoeg op zijn sterkst aantreden, maar heeft geen echte drijfveer meer om tot het uiterste te gaan. Tenzij de ploeg Zenga (foto), die afscheid neemt als trainer van de Sicilianen, een mooi geschenk wil bezorgen.

De andere wedstrijden van de 38e speeldag:

Genoa - Lecce
Inter - Atalanta
Napoli - Chievo
Palermo - Sampdoria
Reggina - Siena
Udinese - Cagliari

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties